Einar Mattsson

”Det är kul med en bransch som växer mycket och känns trygg” — fredagsporträttet med Maria Karlsson

Dela

Tack vare sitt eget driv och nyfikenhet på sina äldre, erfarna och kunniga kollegors kunskap har Maria Karlsson idag jobbat sig till rollen som biträdande fastighetsförvaltare. Nu handlar dagarna om kontraktshanteringar och alla de ärenden som uppstår kring hyresgästers boende. Hon är särskilt förtjust i Bagarmossen, är ett socialt geni med stor familj och vänskara, och hon minns semesterdagarna i Dalarna som sommarens bästa. Hon använder bakning som terapi och har ett extra gott öga till ett av Afrikas länder.

Du är en av alla yrkesväxlare inom Einar Mattsson, berätta hur gick det till?
— Det var en äldre kollega som väckte den idén, en kollega som jag pratar mycket med. Hon berättade ofta vad hon gjorde på dagarna och jag tyckte att det lät intressant. Jag jobbade i kundtjänst då och tog upp det på mitt mål- och inspirationssamtal (som vi har med våra chefer) att det var något jag skulle kunna tänka mig i framtiden. Jag fick efter ett tag börja praktisera som biträdande fastighetsförvaltare. När praktiktiden tog slut dök det upp en möjlighet så att jag kunde fortsätta i den rollen.  

Vad drömde du om att bli som barn?
— Jag har haft många olika drömmar som barn. Jag har alltid älskat att baka och laga mat, men det som fastnade och stannade under en längre period var att bli lärare. Jag tycker väldigt mycket om barn, så jag velade länge om jag skulle börja studera till förskolelärare. Men så blev det inte.

Vad har du för yrkesdrömmar framöver?
— Det finns ingen speciell dröm just nu, då jag trivs väldigt bra på min tjänst jag har idag. Jag utvecklas väldigt mycket och det är det jag vill. Det finns så många roller i fastighetsbranschen som är intressanta så vi får se vad jag känner för lite längre fram.

Hur ser en typisk dag ut för dig?
— Vi biträdande fastighetsförvaltare har hand om alla frågor kring lägenheterna. Det handlar om kontrakt, störningar, andrahandsuthyrning, byten med mera. Det innebär många mejl och mycket telefonkontakt med våra hyresgäster, vilket är väldigt trevligt.

Hur är det att jobba i fastighetsbranschen tycker du?
— Det är kul med en bransch som växer mycket och känns trygg. För mig var fastighetsbranschen väldigt okänd när jag började på Einar Mattssons kundtjänst. Jag kom då direkt från restaurangbranschen.

Vad är bäst med att ha Einar Mattsson som arbetsgivare?
— Jag gillar att det är familjärt, att alla hälsar och alltid ler mot varandra när man möts i trappan eller vid kaffemaskinen.

Vilket av det hundratal hus som koncernen äger är din favorit?
— Oj vad svårt, det finns så många hus som jag tycker om. Då måste jag välja ett av husen jag själv jobbar med, då jag känner till dem bäst. Då blir svaret kvarteret Landsfogden ute i Bagarmossen. Området är väldigt mysigt, har charm och det är en väldigt härlig stämning. Vissa hyresgäster har bott där länge och många känner varandra. Det är en fin gemenskap vilket gör det väldigt kul att jobba just där.

Hur blir jag den alla bästa grannen?
— Var den grannen du själv vill ha som granne, var alltid trevlig och hälsa, det kommer du långt på.

Har du någon kollega du beundrar?
— Ja, Marie-Louise Mörke. Hon har lärt mig så enormt mycket. Hon är en genomsnäll person som är extremt kunnig i sin roll och väldigt pedagogisk när hon lär ut. Jag uppskattar verkligen att hon tog sig an mig när jag var ny och så självklart lärde mig alla väsentliga delar.

Har du sett några fördelar med att jobba hemma? Hur känns det att från oktober kunna komma tillbaka till jobbet igen?
— Det är jättebra att vi har haft den möjligheten. Jag har vart mestadels på kontoret. Jag föredrar att vara på plats och följa mina vanliga rutiner. Det ska såklart bli skönt att alla kommer tillbaka så man får träffa alla kollegor igen.

Idag är vi inom koncernen inte bara fokuserade på framdrift, utan även på återhämtning eftersom vi jobbar bäst när vi har balans i tillvaron. Hur vilar du upp dig och fyller på energi?
— Jag samlar mycket energi från familj och vänner. Sedan är jag en riktig nörd när det gäller tv-serier, så det blir mycket Friends hemma hos mig.

Hur skapar du glädje för dig själv? Vad gör dig lycklig?
— Min familj och mina vänner ger mig så mycket. Har en ganska stor familj som jag har väldigt bra relation till. Sen har jag väldigt bra vänner som hängt med mig länge och har även många nya vänner som ger mig mycket energi. Det är viktigt med bra stöd och energi från sina nära.

— Som jag berättade tidigare, så är jag en person som älskar att baka. Har jag en dålig dag så kan jag komma hem och ställa mig och baka. Det ger mig ett särskilt lugn, det blir som terapi.

Hur blir jag en bra lyssnare?
— Du engagerar dig i den andra personen och visar att du bryr dig. Ge av din tid och låt dem prata utan att avbryta.

Är du musikalisk eller konstnärlig?
— Nej, inget av det. Men jag älskar att lyssna på musik, det gör mig på väldigt bra humör.

Vilket är årets bästa sommarminne?
— Dagarna i Dalarna hos min syster. Vi var där tillsammans med några gemensamma vänner. Det var ett riktigt miljöombyte, vi åt massa god mat, vi hade kanonväder och som sagt otroligt bra sällskap. Då slappnade jag av helt och kunde njuta av ledigheten.

Vilket är ditt favoritresmål?
— Min favoritresa var nog när jag och min kompis åkte till Kenya, för att besöka en kollegas familj där. Det var väldigt lärorikt och nyttigt att se den miljön och kulturen. Det var intressant att åka runt och se de olika delarna av landet och vi åkte även på safari. 

Vad har du för tips till en 18-åring som står med hela (arbets)livet framför sig?
— Våga ta för dig och var inte rädd för att misslyckas, du lär av dina misstag. Prova på många olika saker så blir det enklare att veta vad du vill sen.

Nyckelord

Bilder

Om

Om Einar Mattsson AB 
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter och bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Den kommande tioårsperioden kommer Einar Mattsson att uppföra 4 000 nyproducerade bostäder i egen regi. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar cirka 15 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägareBolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven. 

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook 

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

Gammal hantverksmetod används när Einar Mattsson varsamt renoverar dörrar19.10.2021 08:53:23 CEST | Nyheter

Hur många gånger har inte alla ytterdörrar i Einar Mattssons fastighetsbestånd öppnats och stängts, öppnats och stängts? Genom dessa dörrar har vardagen passerat, nya bebisar välkomnats hem, tonåringar har rusat ut och någon annan har gått ut för sista gången. Ett helt liv utspelar sig kring entrédörren till ett hus. Entrédörren välkomnar besökaren och den skapar trygghet för de boende på insidan.

”Här har jag den bästa chefen och de bästa kollegorna”— fredagsporträttet med Katarina Modig15.10.2021 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Efter många år på olika ekonomi- och lönetjänster så har den textilutbildade lönespecialisten Katarina Modig landat i Einar Mattsson-koncernen. Denna tillitsfulla socialt kompetenta kvinna försöker som alla oss andra hitta balansen i livet mellan jobbet, familjen, odling, handarbete, yoga och katterna. Hon älskar sitt jobb och alla utmaningar det medför när nya regler och lagar påverkar. Katarina skriver inte bara gärna, utan hon skriver också vackrare än de flesta, med högsta betyg i välskrivning. För att inte tala om allt handarbete hon kan.

Hjulstas råttbestånd halverat efter användning av växtfrämjande biokolsblandning15.10.2021 07:00:00 CEST | Nyheter

Som Einar Mattsson tidigare berättat så har rabatter i Hjulsta fått jorden utbytt mot en blandning av makadam, kompost och biokol. Dels för att få bort råttor som grävt gångar och bott där, dels för att få en långsiktigt hållbar jord för blommor, växter och buskar att växa i. Efter ett års tid kan vi nu konstatera att råttbeståndet minskat och buskar och växter stortrivs.

”Tillsammans med kollegorna i koncernen ser vi till att få nöjdast kunder i branschen” — fredagsporträttet med Fredrik Holmberg8.10.2021 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Einar Mattsson har en ny chef för kundsupport på Einar Mattsson Byggnads Ab:s eftermarknadsavdelning, Fredrik Holmberg. Denne smått grillbesatte man har en gedigen servicebakgrund i järnvägsbranschen, utöver alla år inom bygg- och fastighet. Han är värderingsstyrd, har stor kunskap om ledarskap och tycker diskussionen om hur vi har ett hållbart arbetsliv är viktig. Här får du lära känna vår nyrekryterade östgöte lite mer:

Einar Mattssons projekt Nova Park − ett värdefullt tillskott till Hagastaden4.10.2021 14:09:35 CEST | Nyheter

När en ny stadsdel växer fram är det viktigt att uppföra något som håller över tid och ger rörelse och liv på platsen. Allt för att göra det till en trygg och attraktiv plats att bo på. I bostadsrättsprojektet Nova Park och hyresrätterna i Analysen har Einar Mattsson lyckats med att både tillföra bostäder med premiumkänsla och hitta rätt service, trygghet och en miljö som skapar energi och tillför nya värden till huvudstaden med den praktiska mixen av hyresrätter och bostadsrätter i samma kvarter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum