Region Örebro län

Det digitala utanförskapet ska brytas

Dela

Under de senaste åren har det digitala utanförskapet för äldre ökat. Det är en utveckling som Region Örebro läns kulturnämnd vill bryta. Nämnden ger därför ekonomiskt stöd till Kumla biblioteks projekt där äldre personer ska få möjlighet att upptäcka den digitala världen på ett ordnat sätt.

- Vi vet att många äldre är digitala i dag, men för dem som inte känner sig bekväma med datorer och smarta telefoner växer sig det digitala utanförskapet hela tiden större. Genom att stödja Kumla biblioteks projekt vill vi bidra till att underlätta den enskildes vardag för att på så sätt motverka isolering och utanförskap i samhället, säger Torbjörn Ahlin (C), ordförande i kulturnämnden.

Inom ramen för projektet, som stöds med 47 500 kronor av Region Örebro län, ska Kumla bibliotek och Väntjänsten i Kumla låna ut surfplattor och ge digital handledning. Inledningsvis riktar sig projektet till den som är 80 år eller äldre, men på sikt kan även yngre pensionärer komma i fråga.

- Jag tror det innebär en enklare vardag och en ökad trygghet för den som lär sig att uträtta bankärenden digitalt och att kontakta vården via 1177.se. Digitaliseringen ser jag som en nyckel till dagens samhälle, och jag är glad över att vi kan bidra i detta arbete, säger Torbjörn Ahlin.

Kontakt

Torbjörn Ahlin, ordförande i kulturnämnden, telefon: 073-84 27 454

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Torbjörn Ahlin
Torbjörn Ahlin
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Kunskapsdag för att säkra kompetensen på framtidens arbetsmarknad7.6.2022 08:41:32 CEST | Pressinbjudan

Samtidigt som arbetslösheten är fortsatt hög i länet finns en kraftig efterfrågan inom vissa branscher på kompetent och utbildad personal. Region Örebro län arbetar i flera projekt för att långsiktigt förbättra kompetensförsörjningen och därmed komma tillrätta med den obalans som i dag finns på länets arbetsmarknad. Ett steg för att få fler i studier som kan leda till arbete är den konferens som anordnas i Örebro den 8 juni, Framtidens arbetsmarknad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum