Diakonia

Diakonia söker en ny generalsekreterare

Dela
Biståndsorganisationen Diakonia söker en generalsekreterare som brinner för en jämställd värld och har stenkoll på bistånd.
Flickor som deltar i undervisning inom ramen för Diakonias Skolprojekt. Foto: Jonas Gratzer.
Flickor som deltar i undervisning inom ramen för Diakonias Skolprojekt. Foto: Jonas Gratzer.

Diakonia arbetar långsiktigt för en värld utan våld, förtryck och fattigdom. Teorin om hur förändring sker är enkel: kunskap, mobilisering och handling. Människors kraft och passion tillsammans med kunskap om rättigheter är första steget. Det kan handla om normer, maktrelationer och strukturer som håller människor fast i våld, förtryck och fattigdom.

Nu söker Diakonia en generalsekreterare som vill leda arbetet för en rättvis, jämlik och hållbar framtid utifrån Diakoniasfeministiska principer.  För närvarande leds arbetet av Mattias Brunander, som i september tog över som tillförordnad generalsekreterare, när Lena Ingelstam lämnade uppdraget.

Organisationen söker en generalsekreterare som vill vara en ambassadör för Diakonias jämställdhetsarbete, har en stark övertygelse om att rättighetsbaserade organisationer kan förändra orättvisa strukturer och en tydlig bild av hur detta arbete kan utföras på ett sätt som skapar verklig förändring.

- ­Två nya saker som vi lagt till i profilen är resursmobilisering och Diakonias feministiska principer. Den nuvarande regeringen gör nya prioriteringar som innebär mindre medel till arbetet för demokratisering, till att stärka kvinnors rättigheter och för minoriteters rättigheter. Därför måste vi stärka arbetet med just resursmobilisering. Vi ville också lyfta våra feministiska principer som en viktig del i vårt arbete och vårt förhållningssätt, säger Pether Nordin som är ordförande för Diakonias styrelse. 

Diakonia har verksamhet i 26 länder världen över och organisationens arbete utgår från lokala behov och lokal kunskap. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Alvik i Stockholm.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Flickor som deltar i undervisning inom ramen för Diakonias Skolprojekt. Foto: Jonas Gratzer.
Flickor som deltar i undervisning inom ramen för Diakonias Skolprojekt. Foto: Jonas Gratzer.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Diakonia
Diakonia
Gustavslundsvägen 18, Alviks torg
16714 Bromma

https://www.diakonia.se/

Diakonia är en biståndsorganisation som bärs av kristna värderingar och arbetar tillsammans med lokala samarbetsorganisationer för en varaktig förändring för de mest utsatta människorna i världen.

Följ Diakonia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Diakonia

Diakonia deltar i samtal i Uppsala om vart biståndsviljan är på väg6.2.2023 12:34:56 CET | Pressmeddelande

Efter en polariserad debatt där biståndets nivå ifrågasatts i grunden, överger den nya regeringen Sveriges åtagande att avsätta en procent av Sveriges välstånd till internationellt bistånd. Med den nya biståndspolitiken rycker regeringen undan mattan för viktig verksamhet, både i Sverige och i andra länder. På torsdag deltar Mattias Brunander, tillförordnad generalsekreterare på Diakonia, i ett samtal om biståndsviljan i Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum