Upplands Väsby kommun

Din favorit kan bli Årets Väsbybo

Dela
Vem tycker du ska få utmärkelsen Årets Väsbybo? Nu är det hög tid att skicka in förslag till Upplands Väsby kommun. Nomineringstiden pågår till sista april.
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)

Det har gått 30 år sedan den första utdelningen av hedersutmärkelsen Årets Väsbybo. Sedan 1993 har priset delats ut till Josefin Lillhage, Stig H Johansson, kvinnojouren Mivida och ett 30-tal andra mottagare.

– Målet är även i år att hitta någon som gjort en särskild insats för Upplands Väsby. Det kan vara en förening, en känd eller okänd person som genom sitt engagemang gjort skillnad för oss som bor här, säger kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S).

Årets Väsbybo gick senast till Anders Skarin för hans stora engagemang för konsten och kulturen i Upplands Väsby. Liksom tidigare kan utmärkelsen gå till såväl privatpersoner som föreningar.

Mathias Bohman tycker att det är fortsatt viktigt att i nomineringsprocessen få in förslag på personer som är förebilder för andra.

– Hederspriset är till för att uppmärksamma individer som gör skillnad för vårt Väsby. Förebilder är viktiga för de inspirerar oss andra människor och hela samhället.

Nomineringstiden pågår under perioden 1-30 april. Vinnaren eller vinnarna kommer att tillkännages senare under våren. Den officiella utdelningen av utmärkelsen Årets Väsbybo sker i anslutning till nationaldagsfirandet på Väsby hembygdsgård 6 juni.

Årets Väsbybo

Tilldelas en eller flera personer som under året har gjort en särskild insats för oss som bor här eller som bidrar till att sätta Upplands Väsby på kartan. Det kan vara en kreativ kulturpersonlighet, en engagerad eldsjäl inom idrottsrörelsen eller någon annan som sprider glädje och gör vardagen ljusare. Årets Väsbybo kan vara en känd person eller någon i din närhet. Det kan vara en förening, och ingen insats är för stor eller för liten! Den eller de nominerade ska vara boende i Upplands Väsby eller ha en stark anknytning till kommunen. Juryn består av kommunstyrelsens presidium och hembygdsföreningens ordförande.

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 49 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum