Direktbuss till Kortedala ska minska trängsel

Dela

För att i möjligaste mån undvika trängsel i spårvagnstrafiken sätter Västtrafik in en tillfällig direktbusslinje mellan Kortedala och centrala Göteborg. Bussen börjar köra från och med måndag morgon och kommer gå under rusningstrafik på vardagar.

Direktbussen mellan Kortedala och centrala Göteborg börjar köra måndag 11 maj. Foto: Thomas Harrysson
Direktbussen mellan Kortedala och centrala Göteborg börjar köra måndag 11 maj. Foto: Thomas Harrysson

Under coronapandemin har Västtrafik successivt förstärkt linjer och turer för att i möjligaste mån undvika trängsel ombord. 

En av de linjer där trängsel förekommit är spårvagnslinje 11 mellan Kortedala och centrum. Från och med måndag den 11 maj kommer därför en direktbusslinje att börja köra på sträckan.  

På morgonen mellan kl. 06:30-09:40 kommer bussarna gå mellan Aprilgatan – Allhelgonagatan – Kortedala Torg – Åkareplatsen/Centralstationen.

På eftermiddagen mellan kl. 14:30-17:40 går bussarna åt andra hållet, det vill säga mellan Centralstationen (läge L) - Kortedala Torg - Allhelgonagatan - Aprilgatan.

Bussen kommer att gå ungefär var tolfte minut och resan tar 16 minuter, vilket är några minuter snabbare än spårvagnen.

För att hjälpa fler resenärer att hitta till bussarna kommer informatörer vara ute på alla fyra hållplatserna.

Resenärer i kollektivtrafiken uppmanas att överväga om de kan avstå en resa, till exempel genom att jobba hemifrån eller gå eller cykla. De som behöver resa ombeds visa hänsyn och hålla avstånd till sina medresenärer, samt resa utanför rusningstid om de kan.

Kontakter

Västtrafiks presstjänst

Vi svarar på dina frågor om kollektivtrafiken i Västsverige. Maila eller ring oss så hjälper vi dig.

0771-41 43 99press@vasttrafik.se

Bilder

Direktbussen mellan Kortedala och centrala Göteborg börjar köra måndag 11 maj. Foto: Thomas Harrysson
Direktbussen mellan Kortedala och centrala Göteborg börjar köra måndag 11 maj. Foto: Thomas Harrysson
Ladda ned bild

Om

Västtrafik
Västtrafik
Box 123
541 23 Skövde

http://www.vasttrafik.se

Kollektivtrafiken bygger på en evigt modern idé. Genom att resa tillsammans minskar vi köer, reducerar utsläpp och sänker halter av skadliga partiklar i luften. Vi bidrar också till ett mer rättvist samhälle och stärker människors hälsa genom ökad vardagsmotion. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och ansvarar för kollektivtrafiken i regionen. Varje dag reser hundratusentals personer med oss. Det är för dem vi finns till.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

Skyddsstopp påverkar spårvagnstrafiken18.8.2020 14:23:33 CESTPressmeddelande

Skyddsombuden på Göteborgs Spårvägar har varslat om skyddsstopp för alla spårvagnar av typen M28 och M29 (de äldre modellerna) från och med idag kl. 13:00. Vagnarna tas ur trafik, vilket innebär inställda avgångar. Västtrafik förstärker med så många bussar som möjligt men det förväntas ändå orsaka stor trängsel på de spårvagnar som är i trafik. Västtrafik uppmanar därför alla sina resenärer att undvika onödiga resor så långt det är möjligt. Orsaken till skyddsstoppet är värmen. Västtrafik följer läget och kommer att uppdatera informationen löpande på sin hemsida.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum