Åklagarmyndigheten

Dom i ärende om inhämtning och spridning av information om militära anläggningar

Dela

I dag, onsdag 15 januari kl. 11, meddelar Göteborgs tingsrätt dom i ett ärende där en man är åtalad för grov obehörig befattning med hemlig uppgift. Åklagaren är tillgänglig per telefon för media i eftermiddag.

Mannen misstänks ha dokumenterat, fotograferat och hämtat in uppgifter om skyddsobjekt på olika platser i landet. Dessutom misstänks han för att ha spridit en del av informationen, som är av stor betydelse för Sveriges säkerhet.

Målnummer i Göteborgs tingsrätt: B 15669-17.

Pressmeddelande vid åtal

Kontakt

Kammaråklagare Mats Ljungqvist är tillgänglig för media i dag kl. 13.30-15.30, 010-562 53 85.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum