Åklagarmyndigheten

Dom i mål om bl.a. vållande till annans död i Trosa överklagas inte

Dela
Åklagaren har beslutat att inte överklaga en friande dom i Nyköpings tingsrätt den 3 mars där en man stod åtalad för grov misshandel och vållande till annans död genom skakvåld mot ett spädbarn som sedan avled. Händelsen inträffade i Trosa kommun i slutet av juli 2022. Åklagaren är tillgänglig för en kort kommentar på telefon i dag.

– Efter att ha gått igenom tingsrättens dom har jag beslutat att inte överklaga den friande domen. Jag förväntar mig inte att kunna få en fällande dom i hovrätten på grund av bevisläget. Det råder en medicinsk oenighet bland läkare när det gäller så kallat skakvåld, och vad olika skador hos barnet kan bero på. Den oenigheten har kommit till uttryck även i det här målet, säger kammaråklagare My Lindholm.

Målnummer i Nyköpings tingsrätt: B 2288-22.

Se tidigare pressmeddelande den 3 mars.

Kontakt

Kammaråklagare My Lindholm är tillgänglig för en kort kommentar i dag torsdag kl. 13-13.30 på 010-562 58 83.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum