Dramaten

Dramaten bjuder in publiken till teaterworkshops

Dela
Dramaten arrangerar under våren teaterworkshops där deltagare helt utan tidigare teatererfarenhet bland annat får prova på att gestalta en roll och hur det är att som skådespelare ta sig an en text. – Detta är ett sätt att ytterligare öppna upp Nationalscenen för publiken och förhoppningsvis sprida ökad kunskap i samhället om teaterkonstens olika dimensioner och aspekter, säger Mattias Andersson, teaterchef och konstnärlig ledare för Dramaten.
Foto: Hans Malm.
Foto: Hans Malm.

Tematiken och frågeställningarna utgår från Tjechovs Körsbärsträdgården och varje workshop, som är tre timmar lång, leds av skådespelaren och teaterläraren Lena Carlsson.

Allt sker på ett lekfullt sätt och efter egen förmåga. Det krävs inga förkunskaper, men deltagarna ombeds ha oömma kläder på sig då det blir mycket rörelse, ibland direkt på golvet.

Workshopen vänder sig till vuxna och ges vid fyra tillfällen i maj. Plats bokas på Dramatens hemsida. Varje workshop äger rum i anslutning till en föreställning av Körsbärsträdgården som har premiär på Stora scenen den 24 mars, i regi av Michael Thalheimer.

Lena Carlsson är skådespelare, teaterlärare och processledare i utbildningar om jämställdhet. Hon är utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg och har arbetat på bland annat Backa Teatern, Stockholms Stadsteater, Norrbottensteatern, Örebro länsteater. Hon har också varit med i flera svenska filmer och tv-produktioner som Wallander-Prästen, Hotell Kantarell och Gåsmamman.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Hans Malm.
Foto: Hans Malm.
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Vd är Maria Groop Russel och Mattias Andersson är teaterchef och konstnärlig ledare.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908 och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69, som sedan hösten 2021 drivs tillsammans med Dansens Hus.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Isabelle Huppert gästspelar som Maria Stuart på Bergmanfestivalen23.5.2023 08:58:00 CEST | Pressmeddelande

Inom ramen för Bergmanfestivalen gästas Dramaten i höst av tre internationellt omtalade scenkonstverk. Isabelle Huppert spelar Maria Stuart i monologen Mary Said What She Said om ära fångenskap och mord. Spanska skådespelerskan Angélica Liddell gör teater som en tjurfäktare – på liv och död – i den provokativa föreställningen Liebestod. Den sydkoreanske performanceartisten Jaha Koo problematiserar den västerländska teatertraditionens inflytande på koreansk teater i The History of Korean Western Theatre. Biljetterna släpps idag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum