Dramaten

Dramaten hälsar på

Dela

Idag besökte Dramaten två äldreboenden i Sköndal för att bjuda på sång, musik och poesi, sammansatt för just detta tillfälle. Med publiken på balkonger och de medverkade på en gräsmatta nedanför framfördes ett mycket uppskattat program.

Hannes Meidal, Thérèse Brunnander och Maia Hansson Bergqvist  underhåller vid Kyrkbyn äldreboende i Sköndal. Foto: Sophie Odelberg
Hannes Meidal, Thérèse Brunnander och Maia Hansson Bergqvist underhåller vid Kyrkbyn äldreboende i Sköndal. Foto: Sophie Odelberg

Skådespelarna Thérèse Brunnander, Maia Hansson Bergqvist och Hannes Meidal underhöll idag de boende på Kyrkbyn äldreboende och Solgården äldreomsorg i Sköndal. Med en blandning av poesi, musik och scener från Dramatens föreställningar, ur bland annat Bortbytingen framfördes ett specialskrivet program komponerat för att framföras utomhus.

”Dramaten hälsar på är ett av flera program som vi genomför för att nå ut till vår publik nu när vi inte kan spela på våra scener. Kan publiken inte komma till oss får vi komma till den. Känns också skönt att återvända till något analogt i allt detta digitala. Kanske kan detta också bli startskott för projekt jag vill utveckla framöver där Dramaten mer aktivt söker upp publik utanför huset,” säger Mattias Andersson, Dramatens teaterchef och konstnärlige ledare.

”Genom att på detta vis möta människor som lever ensamma och isolerade hoppas vi skapa stunder av glädje, mening och gemenskap. Att med poesi och musik, på säkert avstånd, komma nära", säger Hannes Meidal, skådespelare och programansvarig för Dramaten hälsar på.

Det är en fantastisk möjlighet att kunna erbjuda våra boende en sådan högklassig underhållning speciellt nu när kontakten med omvärlden är begränsad. Nils Ferlin och Evert Taube har många beundrare här så repertoaren var mycket uppskattad,” säger Lena Hjälmrud, kommunikationschef vid Stora Sköndal.

Under hela maj månad kommer delar av Dramatens ensemble att uppträda utanför flera äldreboenden i Stockholmsområdet. Unika program med nya konstellationer varje dag/gång. Medverkar gör bland andra Rakel Benér Gajdusek, Emma Broomé, Thérèse Brunnander, Stina Ekblad, Maia Hansson Bergqvist, Nina Fex, Rasmus Luthander, Hannes Meidal, Andreas T. Olsson, Maria Salomaa, Siham Shurafa och Christoffer Svensson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hannes Meidal, Thérèse Brunnander och Maia Hansson Bergqvist  underhåller vid Kyrkbyn äldreboende i Sköndal. Foto: Sophie Odelberg
Hannes Meidal, Thérèse Brunnander och Maia Hansson Bergqvist underhåller vid Kyrkbyn äldreboende i Sköndal. Foto: Sophie Odelberg
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel och Mattias Andersson är teaterchef och konstnärlig ledare.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramaten delar värdskapet för europeisk digital teaterfestival22.12.2020 12:59:09 CETPressmeddelande

Den 20 januari inleds en fjorton dagar lång europeisk digital festival där flera engelsktextade teaterföreställningar publiceras dagligen. Hela festivalprogrammet släpps den 5 januari och finns då tillgängligt på Dramatens hemsida. – I en värld med närmast helt stängda gränser och med en konstform som blöder av att inte få möta sin publik känns det oerhört viktigt att ändå upprätthålla samarbeten med kollegor på den internationella arenan, säger Mattias Andersson, teaterchef och konstnärlig ledare för Dramaten.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum