Svenska Friidrottsförbundet

Dubbla svenska rekord i Dresden

Dela

Jonas Glans och Sarah Lahti slog båda till med svenska rekord under tävlingar i Dresden på söndagen. Glans sänkte Mustafa Mohameds 12 år gamla rekord på 10 km och Lahti sitt egna på halvmaraton. "Det känns helt fantastiskt. Jag har väntat hela min karriär på att sätta svenskt rekord", säger Glans.

Det var under tävlingar i Dresden som svenskarna presenterade sig. Jonas Glans (f.d. Leanderson) sänkte "Musses" rekord från 2008 från 28:12 till 28:08. Det var Glans första lopp sedan 3000m på inomhus-EM i Glasgow för 20 månader sedan.

Det känns helt fantastiskt. Jag har väntat hela min karriär på att sätta svenskt rekord. Men det kom som en stor chock, eftersom jag inte tävlat på 1.5 år. Så det var inget jag hade förväntat mig. Jag siktade på att springa kanske en minut långsammare än vad jag gjorde – kanske slå pers. Men när man väl springer och det känns bra så var det bara att hänga på David (Nilsson) och se hur länge det höll. Man har tydligen dålig koll på sin kropp, säger Jonas när vi når honom under mellanlandningen i Frankfurt.

Prestationen räckte också till seger i loppet. David Nilsson slutade trea, och tangerade det numera gamla rekordet på 28:12.

Lahti sänkte sitt rekord med sex sekunder: "Härlig revansch från VM"

Sarah Lahti kände sig krasslig under VM Halvmaraton för några veckor sedan och fick ställa in. Nu stod hon på startlinjen och sänkte sitt egna svenska rekord från 1:09:58 till 1:09:52. 

- Det känns helt underbart! Kul att få ta revansch efter att ha missat VM! Jag öppnade lite väl hårt. Så mellan 13 och 18 km var det tungt, men jag kunde ändå hålla ihop det bra, säger Lahti efteråt.

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum