Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Ebba och Aaron körde hem fyra pallplatser i Kitzbühel

Dela
De svenska parastjärnorna Ebba Årsjö och Aaron Lindström lämnar ingen besviken – fyra pallplatser på två dagar. Det var resultatet av världscupens slalomtävlingar i Kitzbühel, Österrike.

Ebba, som har dominerat den här säsongen, körde hem två segrar på två dagar. Hennes stora mål den här säsongen har varit världscuptotalen, och nu ser hon fram emot de två avslutande tävlingarna i Italien under mars.

-          Jag är stolt över min åkning. Det är lite okontrollerat idag, men jag är glad över att fixa att komma ner i fyra åk de här dagarna, säger Ebba Årsjö.

Aaron Lindström tog på måndagen hem en skön tredjeplats, efter att ha kört upp sig i andra åket från en femteplats. Andra tävlingsdagen låg han tvåa efter första åket, och knöt verkligen ihop säcken i andra åket och säkrade en andraplats.

-          Det känns bra kunna komma upp ännu en nivå idag, och leverera bra åkning även i andra åket, säger Aaron Lindström.

Världscupen avslutas i Italien med två tävlingar, i Sella Nevea (9-12 mars) samt Cortina (14-17 mars). Då ansluter även skidåkaren Arvid Skoglund.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.parasport.se

Parasport Sverige har rollen som både Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté och är ett av 72 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning inom 13 idrotter. 

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum