Sverige för UNHCR

Edenred och Sverige för UNHCR i samarbete för att hjälpa människor på flykt

Dela

Från och med idag gör Edenred lunchlivet ännu viktigare. Nu påbörjas ett projekt där korttransaktioner inom Edenreds nätverk av mataffärer, restauranger och caféer bidrar till UNHCR:s verksamhet. Det betyder att alla anställda som har en lunchförmån via Edenred (f d Rikskuponger) enkelt kan stötta projektet genom att välja köpställen som är anslutna.

Foto: Vincent Tremeau
Foto: Vincent Tremeau

Varje lunch har betydelse
Varannan sekund tvingas en människa fly undan krig, konflikter och katastrofer. UNHCR finns på plats världen över med bland annat nödhjälp som tält, mat, vatten och sjukvård. Totalt räknar man med att det idag finns ca 70,8 miljoner människor som tvingats lämna allt och fly sina hem.

– Vi är väldigt glada över det här initiativet från Edenred och hoppas på ett långt och givande samarbete. Många känner hopplöshet när de ser hur många människor som tvingats på flykt, men vi vill verkligen understryka att UNHCR genom sin närvaro istället kan tända hopp och skapa förändring. Edenred har tagit fram en bra modell där både arbetsgivarna och de anställda kan känna att de gör skillnad. Ett riktigt smart upplägg där varje lunch har betydelse, säger Åsa Widell, Generalsekreterare på Sverige för UNHCR.

50 000 måltider per år
För varje lunchbetalning som sker på ett anslutet köpställe bidrar Edenred till UNHCR. Målet är att generera 240 måltider per arbetsdag som genom UNHCR:s arbete når människor på flykt. Såväl arbetsgivare som enskilda anställda kommer därmed vara delaktiga.

– Vi hoppas att vi genom detta CSR-arbete kan göra skillnad för de som har det svårast. Att över 70 miljoner människor av olika anledningar har tvingats att lämna sina hem är en sorglig och smärtsam insikt men vi har försökt att vända på det hela och istället tittat på hur många vi kan hjälpa. Genom vår lunchförmån kan vi bidra och göra en betydande insats för cirka 50 000 flyktingar varje år. Det är lika många som bor i en medelstor svensk stad, säger Alf Reimers, Director of Marketing & Innovation på Edenred Sweden.

Mer information om Sverige för UNHCR och samarbetet hittar du på edenred.se/UNHCR

Kontakt: Daniel Axelsson, pressansvarig: 073 914 70 32

Bilder

Foto: Vincent Tremeau
Foto: Vincent Tremeau
Ladda ned bild

Om

Sverige för UNHCR
Sverige för UNHCR
Linnégatan 18
114 47 Stockholm

https://sverigeforunhcr.se/

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

UNHCR är FN:s flyktingorgan och leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse. UNHCR ger livräddande nödhjälp som tak över huvudet, mat och vatten, skyddar grundläggande mänskliga rättigheter och tar fram lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid. UNHCR arbetar även för att statslösa människor ska få en nationalitet.

 

Följ Sverige för UNHCR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverige för UNHCR

Stjärnspelarna Asmit Begović och Alphonso Davis spelar virtuell fotbollsturnering till förmån för UNHCR:s arbete mot coronaviruset24.4.2020 09:56:11 CESTPressmeddelande

Den berömda AC Milan-målvakten Asmir Begović och FC Bayern Münchens tonårssensation Alphonso Davies kommer att mötas i en eFootball PES2020 livestream-turnering på lördagen den 25 april. De två spelarna, båda före detta flyktingar, kommer att göra upp om segern för att samla in pengar till UNHCR, FN:s flyktingorgans insatser mot covid-19.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum