Edutainment på Kolmården när 1 500 åttondeklassare från Linköping deltog i Bästa världen
Del två av de tre delarna i projektet är ett besök Kolmården där det i år bjöds på många leenden och pirr i magen. Genom edutainment, att genomföra experiment i några av parkens åkattraktioner lär sig eleverna om teknik och fysik på ett roligt och annorlunda sätt.
Även cheferna inom samarbetet för Bästa världen har passat på att besöka Kolmården tillsammans med eleverna.
- Projektet Bästa världen lyfter viktiga frågor inom hållbarhet utifrån både ett globalt och lokalt perspektiv. Att vara på plats här och få se hur projektet knyter ihop delarna, samtidigt som eleverna lär sig på ett lustfyllt sätt känns väldigt bra, säger Charlotta Sund, vd och koncernchef, Tekniska verken.
Med på besöket var även bland andra Maria Widfeldt, hållbarhetschef Lejonfastigheter, Anders Jolby, Utbildnings- och arbetsmarknadsdirektör och Christel Horsak, avdelningschef grundskolan, båda från Linköpings kommun.
Projektet består av tre delar
Del 1: Så funkar det i Linköping – Tema vatten år 2, avfall år 5 och energi år 8. Eleverna lär sig om hur det fungerar i närmiljön. Till sin hjälp har de webbplatsen Bästa världen.
Del 2: Besök på Kolmården – Vi knyter det globala perspektivet till det lokala.
Del 3: Vad kan jag/vi göra i vår vardag? -Fokus på individen och den egna handlingskraften där eleverna gör egna projektarbeten, experiment, spel och filmer med mera.
Om Bästa världen
Det här läsåret flyttas projektarbetet för årskurs 2 och 5 till vårterminen. Bästa världen ger elever möjligheter att lära på ett lustfyllt vis för att stärka handlingskompetensen i hållbarhetsfrågor. Detta sker genom engagerande undervisning i samverkan med omgivande samhälle. Det är skolan äger ansvaret för Bästa världen som helhet och utgångspunkten för innehållet är aktuell läroplan. Inriktningen är positiv och uppmuntrar till egna reflektioner och handlingar.
Samarbetspartners är Linköpings kommun, Tekniska verken, Kolmårdens djurpark, Lejonfastigheter och Bixia.
För mer information kontakta gärna:
Simon Hjort, Projektledare , Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, Linköpings kommun, 072-5740215
simon.hjort@utb.linkoping.se
Johnnie Aronsson, Projektledare , Tekniska verken i Linköping, 013-20 82 37
johnnie.aronsson@tekniskaverken.se
Bilder
Om
Box 1500
581 15 Linköping
Tekniska verken-koncernen bygger världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som förenklar våra
211 000 privat- och företagskunders vardag. Tillsammans med våra kunder tar vi hand om och nyttjar jordens resurser på ett bättre sätt, med mer nytta och mindre påverkan på miljön. Vi erbjuder tjänster inom elnät och elhandel, avfall, biogas, effektiva energilösningar, vatten och avlopp, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband, belysning och laddlösningar.
Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se
Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00
Följ Tekniska verken i Linköping
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping
Kunden i fokus när Tekniska verken samlar sig under ett varumärke13.11.2024 09:00:00 CET | Pressmeddelande
Med fokus på kunderna kommer Tekniska verken vid årsskiftet att samla merparten av koncernens dotterbolag under ett och samma varumärke. Målet är att gemensamt skapa ännu bättre förutsättningar att möta behov från kunder, ägare och näringsliv.
Tekniska verken besiktigar elnätsledningar med drönare efter ovädret Jakob5.11.2024 09:00:00 CET | Pressmeddelande
Med anledning av de hårda vindar som rådde under torsdag och fredag förra veckan inleder Tekniska verken nu en besiktning av luftburna elnätsledningar i Linköping. Besiktningen, som görs med drönare, pågår under vecka 45 och 46.
Höjd beredskap inför blåsigt dygn31.10.2024 16:08:07 CET | Pressmeddelande
SMHI har utfärdat en varning för mycket hårda vindar och stormbyar i Tekniska verkens och MSE:s elnätsområden under torsdag kväll och natten mot fredag. Därför höjs beredskapen för att kunna hantera eventuella strömavbrott.
MSE inför resurseffektiva drönare istället för helikoptrar vid besiktningar23.10.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande
Nu ska eldrivna drönare utrustade med kamera inspektera de 45 kilometer långa, luftburna elnäten i Mjölby. Utfasningen av helikoptrar i besiktningsarbetet ger stora miljövinster och ökar säkerheten för elnätsmontörerna. Djur som betar i hagar längs elnäten störs heller inte av de starka ljud som helikopterbesiktningar medför.
Ny kamera filmar och artbestämmer fiskarna i Stångån3.10.2024 13:00:00 CEST | Pressmeddelande
Nu kan alla som vill följa Stångåns fiskar online. Tack vare fiskvägen vid Nykvarnsholmen i centrala Linköping tar sig varje dag många fiskar och andra vattenlevande arter förbi Tekniska verkens vattenkraftverk och den damm som utgör vandringshinder. För att ta reda på hur många och vilka arter som passerar, har en ny AI-undervattenskamera installerats i fiskvägens övre del. Kameran med livedata filmar fiskarna online för att följa upp den biologiska mångfalden.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum