EFN Ekonomikanalen

EFN Ekonomikanalen fokuserar på privatekonomi

Dela

EFN Ekonomikanalen skördar framgångar med programmen EFN Marknad, Uppesittarkväll och Plånbokspsykologen. Samtidigt planeras en stor omgörning till hösten. Kanalen ska fokusera på privatekonomiska ämnen mot en bred målgrupp.

”Hittills har vi rapporterat om ekonomi och finansmarknader med ett brett perspektiv. Från i höst ska vi bli tydligare och ännu vassare. Vi kommer att rikta in oss helt på det område där vi tycker att vi har mest att tillföra, nämligen privatekonomi”, säger Anna Fagerström, ansvarig utgivare. 

EFN ägs och finansieras av Handelsbanken. Fokuseringen på privatekonomi innebär att Handelbankens kostnader för EFN reduceras. Besparingen är i linje med den kostnadsöversyn som pågår i Handelsbanken och innebär att ungefär hälften av tjänsterna inom EFN, i form av konsulter och frilansare, försvinner. 

”Det är verkligen tråkigt att avsluta samarbetena med dessa högt värderade och kompetenta människor”, säger Anna Fagerström. 

EFN Ekonomikanalen ska fortsätta ge sina allt fler tittare relevant, engagerande och oberoende journalistik om ekonomiska ämnen. 

Under våren byter EFN Ekonomikanalen vd. Mikaela Strand avgår och från och med april träder Madeleine Bolander, Ecster, in. 

”Vi har säkerställt att det finns en tydlig väg framåt. Nu passar det bra att lämna över till en ny kraft. Jag känner mig väldigt trygg och glad över att kunna lämna över till Madeleine Bolander som har stark drivkraft och erfarenhet av förändring. Hon kommer att utveckla EFN vidare och det ska blir enormt spännande att följa i framtiden”, säger Mikaela Strand. 

”Vi ligger i framkant när det gäller att på ett engagerande sätt förmedla ekonomisk kunskap som ger underlag till breda målgrupper att fatta kloka ekonomiska beslut. Det ska vi fortsätta med,” säger Anna Fagerström. 

”Vi får enormt mycket positiv respons från våra tittare. Det ser vi som ett bevis för att EFN gör nytta och behövs”, säger Anna Fagerström. 

Frågor besvaras av Anna Fagerström, ansvarig utgivare, 070-795 26 26, och Mikaela Strand, vd, 070-340 43 59. 

Nyckelord

Länkar

Om

EFN Ekonomikanalen
EFN Ekonomikanalen
Blasieholmstorg 12
106 70 Stockholm

EFN ​Ekonomikanalen sprider kunskap om ekonomi. Vi vänder oss till den ekonomiintresserade allmänheten. Kanalen är rikstäckande, alla våra inslag och program är reklamfria och det kostar ingenting att ta del av våra program, reportage och intervjuer. Kanalen har utsetts till Sveriges bästa ekonomikanal fyra år i rad. EFN drivs av en oberoende redaktion och ägs av Handelsbanken. 

Vi finns på EFN.se och i sociala medier.

Följ EFN Ekonomikanalen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från EFN Ekonomikanalen

Så kan ekonomin bli efter coronakrisen3.4.2020 15:20:18 CESTBlogginlägg

SUSANNE ARVIDSSON, docent i företagsekonomi vid Lunds universitet, beskriver tiden vi befinner oss i som "surrealistisk" och med "oerhört mycket osäkerhet och risk". Krisen kommer att skapa bestående beteendeförändringar och det gör att det inom näringslivet nu krävs förmåga till nytänkande, menar hon. ”Vi kan inte bara ställa om mot hållbarhet utan vi måste också fundera på vad vi har för kunnande och färdigheter som i stället kan utnyttjas till att producera något som i dag efterfrågas.”

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum