Kommerskollegium

Efter Trade Academy: "Sverige hjälper oss att bygga upp Kenyas ekonomi"

Dela
Sjutton personer från fem afrikanska länder har genomgått en internationell handelsutbildning i Kommerskollegiums regi. Utbildningen är en del i Kommerskollegiums arbete att stötta utvecklingsländer i att gå från att vara biståndstagare till att bli handelspartner.
Utbildningen i internationell handel har gett nya kunskaper, säger Purity Naneu Samante  från ministeriet i Kenya.
Utbildningen i internationell handel har gett nya kunskaper, säger Purity Naneu Samante från ministeriet i Kenya.

Utbildningen som heter Trade Academy riktar sig till myndigheter och ministerier i utvecklingsländer. Syftet med utbildningen är att deltagarna ska få fördjupad kunskap och praktiska verktyg för att deras länder ska kunna ta plats inom internationell handel.

Nu har deltagarna i 2022 års utbildning blivit klara. Purity Naneu Samante som är handelsspecialist på ministeriet i Kenya är en av dem.

– Utbildningen har varit avgörande för mig. Den har gett mig helt ny kunskap om handelspolitik och policyfrågor och gör att vi kan utveckla Kenyas egen handelspolitik så att vi har större möjligheter att handla med andra länder. I förlängningen gör det att vi kan bygga upp Kenya och landets ekonomi, säger Purity Naneu Samante.

I utbildningen deltog representanter från Kenya, Mocambique, Rwanda, Somalia och Zambia. Utbildning har pågått under ett års tid och har varit uppdelad i fyra olika delar, som innehållit såväl föreläsningar som eget arbete i deltagarnas hemländer. De sista tio dagarna av utbildningen hölls på plats i Stockholm och avslutades i går.

– Att bidra till att utvecklingsländer kan ta sig in i internationell handel är en viktig del av Sveriges biståndsarbete och ett av Kommerskollegiums huvuduppdrag. Framgång i internationell handel kan vara en avgörande faktor för ett lands tillväxt och minskad fattigdom, säger Anders Ahnlid, generaldirektör för Kommerskollegium.

Trade Academy startade 2016 och har hittills utbildat över 100 personer från olika utvecklingsländer. Årets utbildning var den femte i ordningen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Utbildningen i internationell handel har gett nya kunskaper, säger Purity Naneu Samante  från ministeriet i Kenya.
Utbildningen i internationell handel har gett nya kunskaper, säger Purity Naneu Samante från ministeriet i Kenya.
Ladda ned bild

Om

Kommerskollegium
Kommerskollegium
Box 6803
113 86 STOCKHOLM

08-690 48 00 (växel)https://www.kommerskollegium.se

Kommerskollegium är Sveriges myndighet för utrikeshandel, EU:s inre marknad och handelspolitik.

www.kommerskollegium.se

@sweboardoftrade

 

Följ Kommerskollegium

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommerskollegium

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum