Umeå kommun

Efterlyser pensionärer med erfarenhet av vård och omsorg 

Dela

Umeå kommun efterlyser pensionärer med erfarenhet från vård och omsorg som kan gå in och sommarjobba i hemtjänsten, på vård- och omsorgsboende eller inom funktionshinderomsorgen.

För den som gör det under sommarmånaderna juni, juli eller augusti erbjuds 25% extra utöver grundlön. Det gäller oavsett om man jobbar enstaka pass eller tar på sig en schemarad. 

– Vi behöver fler vikarier och det är extra värdefullt med de som har erfarenhet av jobbet, så vi hoppas att vi kan locka många med det här erbjudandet, säger Rebecca Andersson, enhetschef äldreomsorgens rekryteringscentrum. 

Inom äldreomsorgen och funktionshinderomsorgen finns ett stort behov av sommarvikarier. Rigmor Yngvesson är en av pensionärerna som extrajobbar i äldreomsorgen. 

– Det är ett roligt jobb. Jag trivs väldigt bra att jobba med dom äldre och i hemtjänsten där jag är. Jag har bra kontakt med dom vi finns till för och det är så fint att få känna att man gör något viktigt och uppskattat, säger Rigmor Yngvesson, pensionerad undersköterska i äldreomsorgen. 

 

Kontakt 

Rebecca Andersson 

enhetschef  

Äldreomsorgens rekryteringscentrum   

090-16 17 35 

rebecca.andersson@umea.se 

 

Maria Westin 

enhetschef  

Bemanning Stöd och omsorg 

090-16 19 01 

maria.vestin@umea.se 

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Ingen presskonferens efter individ- och familjenämndens sammanträde21.6.2022 13:29:53 CEST | Pressinbjudan

Det blir ingen presskonferens efter individ- och familjenämndens sammanträde 22 juni. Handlingar för individ- och familjenämnden finns på www.umea.se/handlingar Mer information: Andreas Lundgren (S) ordförande individ- och familjenämnden Umeå kommun 070-330 63 24 andreas.lundgren@umea.se Hanna Lundin Jernberg (L) vice ordförande individ-och familjenämnden Umeå kommun 070-812 90 69 hanna.lundinjernberg@umea.se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum