Umeå kommun

Efterlyser pensionärer med erfarenhet av vård och omsorg 

Dela
Umeå kommun efterlyser pensionärer med erfarenhet från vård och omsorg som kan gå in och sommarjobba i hemtjänsten, på vård- och omsorgsboende eller inom funktionshinderomsorgen.

För den som gör det under sommarmånaderna juni, juli eller augusti erbjuds 25% extra utöver grundlön. Det gäller oavsett om man jobbar enstaka pass eller tar på sig en schemarad. 

– Vi behöver fler vikarier och det är extra värdefullt med de som har erfarenhet av jobbet, så vi hoppas att vi kan locka många med det här erbjudandet, säger Rebecca Andersson, enhetschef äldreomsorgens rekryteringscentrum. 

Inom äldreomsorgen och funktionshinderomsorgen finns ett stort behov av sommarvikarier. Rigmor Yngvesson är en av pensionärerna som extrajobbar i äldreomsorgen. 

– Det är ett roligt jobb. Jag trivs väldigt bra att jobba med dom äldre och i hemtjänsten där jag är. Jag har bra kontakt med dom vi finns till för och det är så fint att få känna att man gör något viktigt och uppskattat, säger Rigmor Yngvesson, pensionerad undersköterska i äldreomsorgen. 

 

Kontakt 

Rebecca Andersson 

enhetschef  

Äldreomsorgens rekryteringscentrum   

090-16 17 35 

rebecca.andersson@umea.se 

 

Maria Westin 

enhetschef  

Bemanning Stöd och omsorg 

090-16 19 01 

maria.vestin@umea.se 

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Inbjudan till pressvisning av utställning: Mia Rogersdotter Gran I tidens løp29.5.2023 09:26:47 CEST | Pressinbjudan

2021 hittar Mia Rogersdotter Gran en anteckningsbok från 2014 med noteringen: ”Jag drömde att jag var Hanna Resvoll Holmsen”. Drömmen minns hon inte längre, men anteckningen skulle bli ingången till utställningen I tidens løp. 3 juni - 24 september 2023, Umeå konsthall. Pressvisning hålls torsdag den 1/6, klockan 10:30 i Umeå konsthall, plan 3 i Väven. Varmt välkomna!

Biblioteken är bra för språkutveckling och läslust28.5.2023 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under årets fyra första månader har Umeås folkbibliotek haft närapå 400 000 fysiska besök, en ökning med 15,4 % jämfört med 2022. Ersbodabiblioteket stängde tillfälligt, vilket dämpade ökningen något. Men besöksantalet tycks fortsätta att gå upp och har uppnått siffror som före pandemin för fyra av närbiblioteken, Grubbe, Mariehem, Teg och Umedalen. Stadsbiblioteket har en ökning med 22,7 % under perioden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum