Umeå kommun

Efterlyser pensionärer med erfarenhet av vård och omsorg

Dela
Umeå kommun efterlyser pensionärer med erfarenhet från vård och omsorg som kan gå in och sommarjobba i hemtjänsten, på vård- och omsorgsboende eller inom funktionshinderomsorgen.
Rigmor Yngvesson, pensionerad undersköterska i äldreomsorgen. 
Rigmor Yngvesson, pensionerad undersköterska i äldreomsorgen. 

För den som gör det under tidsperioden 19 juni till 27 augusti erbjuds 25% extra utöver grundlön. Det gäller oavsett om man jobbar enstaka pass eller tar på sig en schemarad. 

– Pensionärserbjudandet är en viktig satsning. Vi behöver fler vikarier och det är extra värdefullt att få in de som har lång livs- och arbetserfarenhet. Det skapar ett lärande som ger oss förutsättningar att föra kunskap vidare till yngre generationer, säger Rebecca Andersson, enhetschef äldreomsorgens rekryteringscentrum.  

Inom äldreomsorgen och funktionshinderomsorgen finns ett stort behov av sommarvikarier. Rigmor Yngvesson är en av pensionärerna som extrajobbar inom äldreomsorgen.  

– Det är ett roligt och stimulerande jobb. Jag har bra kontakt med dem vi finns till för och det är så fint att få känna att jag gör något viktigt och uppskattat, säger Rigmor Yngvesson, pensionerad undersköterska i äldreomsorgen.  

Rigmor trivs också väldigt bra med sina kollegor och tycker att det är ett perfekt tillfälle för att tjäna extra pengar.

– Alla arbetskamrater är så trevliga och sen tackar jag inte nej till en extra slant. Jag väljer själv hur mycket jag vill arbeta vilket jag tycker är bra. Jag trivs verkligen med det här jobbet, säger Rigmor.  

Kontakt:

Rebecca Andersson 
enhetschef  
Äldreomsorgens rekryteringscentrum   
090-16 17 35 
rebecca.andersson@umea.se 

Maria Westin 
enhetschef  
Bemanning Stöd och omsorg 
090-16 19 01 
maria.westin@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Rigmor Yngvesson, pensionerad undersköterska i äldreomsorgen. 
Rigmor Yngvesson, pensionerad undersköterska i äldreomsorgen. 
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Inbjudan till pressvisning av utställning: Mia Rogersdotter Gran I tidens løp29.5.2023 09:26:47 CEST | Pressinbjudan

2021 hittar Mia Rogersdotter Gran en anteckningsbok från 2014 med noteringen: ”Jag drömde att jag var Hanna Resvoll Holmsen”. Drömmen minns hon inte längre, men anteckningen skulle bli ingången till utställningen I tidens løp. 3 juni - 24 september 2023, Umeå konsthall. Pressvisning hålls torsdag den 1/6, klockan 10:30 i Umeå konsthall, plan 3 i Väven. Varmt välkomna!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum