Einar Mattsson

Einar Mattsson bygger i kvarteret Persikan i attraktivt läge på östra Södermalm

Dela

Nu omvandlas den gamla bussdepån i kvarteret Persikan på Södermalm till nya bostäder. Här utvecklar Einar Mattsson totalt 219 hyres- och bostadsrättslägenheter i områdets nordöstra hörn, där Bondegatan möter Tegelviksgatan. Det planerade kvarteret har alla förutsättningar att tilltala en bred målgrupp.

På östra Södermalm, ett stenkast från Hammarby sjö, ligger det vidsträckta kvarteret Persikan. Här låg tidigare SL:s bussdepå som en grå och trist barriär mellan området längs vattnet och övriga Södermalm. Omvandlingen av Persikan tillför östra Södermalm totalt 1240 nya, efterlängtade bostäder. 219 av dessa produceras av Einar Mattsson.

Kvarteret Persikan är spännande på flera olika vis. Inte minst med tanke på att det är något så ovanligt som ett infill*-projekt innanför tullarna – det finns bara ett fåtal sådana möjligheter kvar och det gör projektet extra intressant. Att tillföra den kvalitet som nyproducerat gör och samtidigt bibehålla känslan av Södermalm är viktigt. Dessutom planeras det för i stort sett samma höga kvalitet i hyresrätterna som i bostadsrätterna. Något den familjeägda koncernen är ganska ensamma om.

Peter Svensson, vd för Einar Mattsson Projekt AB och Einar Mattsson Byggnads AB, vad tillför Einar Mattsson här?
– Att skapa värde här på platsen handlar inte bara om våra hus eller vårt kvarter. Vi är en del av något större, samtidigt som vi vill tillföra de värden som Einar Mattsson står för och som gör att människor känner en trygghet i valet att bo och leva här. Värdeskapandet handlar ju ytterst om kundens upplevelse. Det är så vi bidrar till attraktivitet – inte minst på lång sikt.

Utformningen av bostäderna
Två hus i vinkel kommer att byggas som står diagonalt mot varandra och omfamnar den gemensamma gården. Huset med hyreslägenheter är vänt mot Södermalm, medan bostadsrättshuset bildar områdets spets i nordost, där Bondegatan möter Tegelviksgatan. Läget är mycket trevligt, med grönområde intill och vattenkontakt i både nordlig och ostlig riktning.

– För oss är det viktigt att kunderna ska känna trygghet genom hela processen. En Einar Mattsson-specialitet är att vi alltid startar produktionen av bostadsrättsdelen av våra projekt utan försäljningskrav. Försäljningen påbörjas först när visningslägenheter står klara och alla förutsättningar finns på plats. Kunderna kan koppla av – de vet att deras bostad blir av, att den blir inflyttningsklar som utlovat och de får chansen att på riktigt se och uppleva en lägenhet i samma hus, berättar Malin Frögelius, projektutvecklare på Einar Mattsson Projekt AB.

Einar Mattssons kvalitetsstandard är basen för design och inredning
Här erbjuds lägenheter för många olika behov, både vad gäller storlek och upplåtelseform. Däremot jobbas det enhetligt när det kommer till grundläggande design och inredning. I praktiken innebär det att samtliga bostäder i ett hus har materialval och inreds med utgångspunkt från kvalitetsstandarden EMK – Einar Mattsson Koncept. EMK finns i olika nivåer och standarden för ett hus eller kvarter fastställs i projektutvecklingsskedet beroende på platsen och målgruppen. För kunden blir det enklare, samtidigt som produktionen blir mer effektiv och hållbar.

Ni representerar två bolag inom Einar Mattsson – projektutvecklingsbolaget och byggbolaget. Gynnar det byggnationen att ni finns under samma koncern?
– Vi har ett kärnteam med ansvariga för projektutveckling, bygg, inköp samt marknad och försäljning. Vi är visserligen anställda av olika bolag i koncernen, men i praktiken går projektutveckling och bygg hand i hand på Einar Mattsson. Närheten ger oss flexibilitet och genomförandekraft och gör att vi snabbt kan möta nya krav från marknaden eller en kommun, säger Malin Frögelius.

– Jag vill även passa på att lyfta fram närheten till vårt förvaltningsbolag och att vi har ett förvaltningsperspektiv på all nyproduktion. Redan från start väger vi in allt som gör ett hus eller kvarter trivsamt, funktionellt och hållbart över tid. Där design och funktion ska gå hand i hand. Vi förvaltar våra hyresbostäder själva och kommer därför alltid att vara närvarande i Persikan – något som skapar trygghet även för bostadsrättsköparna. De vet att de investerar i långsiktig omtanke och kvalitet när de köper bostad i ett Einar Mattsson-hus, avslutar Peter Svensson.

Vill du läsa mer om, följa eller visa intresse för projektet Persikan med hyresrätter, läs mer på Einar Mattssons webbplats här

Vill du läsa mer om bostadsrätterna, Söderdepån, läser du mer om det här

* Det betyder att stadsdelen är klar när husen är färdigbyggda.

Nyckelord

Bilder

Om

Om Einar Mattsson AB 
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter och bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Den kommande tioårsperioden kommer Einar Mattsson att uppföra 4 000 nyproducerade bostäder i egen regi. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar cirka 15 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägareBolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven. 

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook 

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

 ”Jag vill bygga förtroende med väl genomarbetade leveranser” – fredagsporträttet med analytiker Tobias Eriksson 22.10.2021 10:00:00 CEST | Blogginlägg

I veckans porträtt träffar vi en av de smartaste och mest välutbildade medarbetarna inom Einar Mattsson-koncernen. Med sin extrema noggrannhet levererar han förstklassiga underlag. Han är en hängiven fotbollssupporter, älskar Sollentuna och njuter av rollen som pappa. Tobias är långsiktig, målvetenheten och strävsam, inte undra på att han blivit utsedd till klassens svärmorsdröm. Lär känna vår enormt humoristiske analytiker, alltid med glimten i ögat:

Gammal hantverksmetod används när Einar Mattsson varsamt renoverar dörrar19.10.2021 08:53:23 CEST | Nyheter

Hur många gånger har inte alla ytterdörrar i Einar Mattssons fastighetsbestånd öppnats och stängts, öppnats och stängts? Genom dessa dörrar har vardagen passerat, nya bebisar välkomnats hem, tonåringar har rusat ut och någon annan har gått ut för sista gången. Ett helt liv utspelar sig kring entrédörren till ett hus. Entrédörren välkomnar besökaren och den skapar trygghet för de boende på insidan.

”Här har jag den bästa chefen och de bästa kollegorna”— fredagsporträttet med Katarina Modig15.10.2021 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Efter många år på olika ekonomi- och lönetjänster så har den textilutbildade lönespecialisten Katarina Modig landat i Einar Mattsson-koncernen. Denna tillitsfulla socialt kompetenta kvinna försöker som alla oss andra hitta balansen i livet mellan jobbet, familjen, odling, handarbete, yoga och katterna. Hon älskar sitt jobb och alla utmaningar det medför när nya regler och lagar påverkar. Katarina skriver inte bara gärna, utan hon skriver också vackrare än de flesta, med högsta betyg i välskrivning. För att inte tala om allt handarbete hon kan.

Hjulstas råttbestånd halverat efter användning av växtfrämjande biokolsblandning15.10.2021 07:00:00 CEST | Nyheter

Som Einar Mattsson tidigare berättat så har rabatter i Hjulsta fått jorden utbytt mot en blandning av makadam, kompost och biokol. Dels för att få bort råttor som grävt gångar och bott där, dels för att få en långsiktigt hållbar jord för blommor, växter och buskar att växa i. Efter ett års tid kan vi nu konstatera att råttbeståndet minskat och buskar och växter stortrivs.

”Tillsammans med kollegorna i koncernen ser vi till att få nöjdast kunder i branschen” — fredagsporträttet med Fredrik Holmberg8.10.2021 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Einar Mattsson har en ny chef för kundsupport på Einar Mattsson Byggnads Ab:s eftermarknadsavdelning, Fredrik Holmberg. Denne smått grillbesatte man har en gedigen servicebakgrund i järnvägsbranschen, utöver alla år inom bygg- och fastighet. Han är värderingsstyrd, har stor kunskap om ledarskap och tycker diskussionen om hur vi har ett hållbart arbetsliv är viktig. Här får du lära känna vår nyrekryterade östgöte lite mer:

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum