Einar Mattsson

Einar Mattsson startar avfallsråd – nu ökar vi takten mot en hållbar avfallshantering

Dela
Einar Mattsson har ambitiösa mål för avfallshanteringen på våra byggen i nyproduktion och på våra ROT:ar. För att snabbare få fram fler konkreta åtgärder som hjälper oss nå målen och följa upp resultaten, så har Einar Mattsson Byggnads AB bildat ett avfallsråd. Med anledning av det ställde vi några frågor till verksamhetsutvecklingschefen Philippa Doolke:

Vilka ingår i avfallsrådet?
— De som ingår idag är platschefer, biträdande platschefer och de arbetsledare som är avfallssamordnare på sina arbetsplatser.

Vad ska avfallsrådet göra?
— Syftet är att minska ner mängden avfall. Med avfallssamordnare på våra byggarbetsplatser kan vi säkerställa framdrift och samordning av avfallshanteringen enligt våra rutiner och mål. Avfallssamordnaren ökar kunskapen och medvetenheten om avfallshanteringen på arbetsplatsen, att stärka engagemanget för en god källsortering och utveckla oss. Så att varje byggarbetsplats minskar avfallsmängden.

Kommer ni bjuda in fler till samarbetet?
— Självklart. Vi startar med en mindre grupp. Under 2023 kommer vi att involvera kollegorna som arbetar med inköp, kalkyl, projektering och logistikcentret. Vi planerar att åka och besöka Sorteras (avfallsentreprenören) avfallsanläggning för att få se vad som händer med avfallet efter att det lämnat våra byggarbetsplatser.

Hur kommer Einar Mattssons medarbetare märka av avfallsrådets arbete på våra byggen?
— Att det blir mindre mängder avfall på våra byggen vilket ska minska behovet av avfallshantering. Genom att fokusera mer på avfallsfrågan vill vi också samla och dela erfarenheter mellan byggarbetsplatserna.

Läs mer om tidigare års avfallshantering i 2021 års årsberättelse- och hållbarhetsredovisning här.

Nyckelord

Bilder

Om

Om Einar Mattsson AB 
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter och bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Den kommande tioårsperioden kommer Einar Mattsson att uppföra 4 000 nyproducerade bostäder i egen regi. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar cirka 15 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägareBolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven. 

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook 

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

”Våga utmana våra sanningar och hämta kunskap från andra branscher” — fredagsporträttet med Thobias Nilsson10.3.2023 10:00:00 CET | Blogginlägg

Med snabba steg far han fram genom kontoret och på gatorna. Att hänga med i Thobias tempo kräver snabba skor. I warpspeed har han satt sig in i projektutvecklingsbolagets portfölj och verksamhet. Endast en månad har han haft sin roll som den familjeägda koncernens nya projektutvecklingschef. Här får du lära känna denne växtfantast med fäbless för Gävles skärgård lite bättre.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum