Einar Mattsson

Einar Mattssons klimatmål och färdplan för halverat avtryck i nyproduktion

Dela
Einar Mattssonkoncernen har ett övergripande mål om halverade klimatutsläpp till 2030 En mycket viktig pusselbit i det arbetet är att halvera klimatavtrycket som vår nyproduktion står för. Därför har Einar Mattsson Projekt AB formulerat delmål och en färdplan för att nå ända fram. Projektutvecklingschef Sara Albrecht har varit drivande i arbetet och haft gott stöd av ett flertal medarbetare särskilt projektutvecklare Alexandra Buttazzoni samt VD Peter Svensson och hållbarhetsutvecklingschefen Johanna Wikander.
Einar Mattsson Projekt AB är en del av Einar Mattsson-koncernen. Bolaget har som mål att utveckla 400 bostäder per år varav hälften hyresrätter och hälften bostadsrätter.
Einar Mattsson Projekt AB är en del av Einar Mattsson-koncernen. Bolaget har som mål att utveckla 400 bostäder per år varav hälften hyresrätter och hälften bostadsrätter.

– Vi har satt ambitiösa, utmanande men enligt oss nåbara mål. Att vi är i början av resan innebär att vi säkert får justera delmålen på vägen. Det här är också en resa som vi gör med hela branschen genom att dela kunskap och idéer som vässar alla aktörer, säger Peter Svensson VD för Einar Mattsson Projekt AB.  

Färdplan för nyproduktion 

Även om resan är lång så behöver vi agera nu och har tagit fram en konkret färdplan för Einar Mattssons projektportfölj.  Till en början ska vi ta ett större kliv med en reduktion om ca 20% från vårt utgångsläge. Sedan ska vi årligen stadigt minskaklimatavtrycket. Målen är formulerade utifrån kända metoder och materialval för att vara realistiska. När metoder och material utvecklas kommer vi kunna justera målen.   

 – Delmålen och färdplanen är viktiga för att visa på en riktning för alla. Färdplanen betyder bland annat att vi kommer att utvärdera måluppfyllelsen projekt för projekt. För att kunna göra det kommer alla vi som oss som arbetar i projekten dagligdags att följa alla delmoment löpande, säger Sara Albrecht, projektutvecklingschef på Einar Mattsson Projekt AB.  

–  På Einar Mattsson jobbar vi långsiktigt i allt vi gör men vi är också ödmjuka inför allt som kommer att hända på vägen. Därför tar våradelmålförst sikte på 2030. Efter 2030 fortsätter vår resa mot det långsiktiga målet att nå netto- noll klimatutsläpp 2045. Med det engagemang och den kompetens vi har inom koncernen och gemensamt i branschen kommer vi nåända fram, avslutar Johanna Wikander, Einar Mattsson hållbarhetsutvecklingschef.  

Nyckelord

Bilder

Einar Mattsson Projekt AB är en del av Einar Mattsson-koncernen. Bolaget har som mål att utveckla 400 bostäder per år varav hälften hyresrätter och hälften bostadsrätter.
Einar Mattsson Projekt AB är en del av Einar Mattsson-koncernen. Bolaget har som mål att utveckla 400 bostäder per år varav hälften hyresrätter och hälften bostadsrätter.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Om Einar Mattsson Projekt AB  

Einar Mattsson är en långsiktig fastighetsaktör som varit verksam på Stockholms bostadsmarknad i snart 90 år. Med 6 000 bostäder är vi idag Stockholms stads största privata ägare av hyresbostäder.  Einar Mattsson Projekt AB är det dotterbolag som arbetar med att över alla konjunkturcykler utveckla nya bostäder i Stockholms län där råmark eller projektfastigheter förvärvas och utvecklas till efterfrågade bostäder. Einar Mattsson är en av de mest aktiva projektutvecklarna i regionen och har som mål att färdigställa minst 4000 bostäder under en tioårsperiod. I koncernen ingår också ett fastighetsbolag, förvaltningsbolag, en byggentreprenadverksamhet och ett bolag som sköter övriga investeringar. 

Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook 

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

Kvarteret Sommaren lyser upp vintern17.12.2024 05:42:00 CET | Pressmeddelande

På östra Södermalm ligger Hovings malmgård som har genomgått en välbehövlig ansiktslyftning. Einar Mattsson har fått bygglov och tillåtelse av Stockholm stad att genomföra ett antal välbehövliga åtgärder på tak och fasad. Huset är byggt mellan 1770 och 1790 men renoverat och ombyggt under seklerna. Åtgärderna är utförda för att efterlikna hur huset såg ut runt sekelskiftet vid 1900. Materialval och metoder har tagits fram och utförts i nära samarbete med en välrenommerad byggnadsvårdsantikvarie.

”Mixen mellan kundkontakten och alla administrativa arbetsuppgifter fascinerar mig” — fredagsporträttet med Gunilla Eriksson29.11.2024 10:00:00 CET | Blogginlägg

Hon drar paralleller om sig själv till tjuren Ferdinand, gillar att klura ut oklarheter och njuter bäst på Ekerö. Vem är det vi pratar om? Jo, hyresadministratören Gunilla Eriksson. Över henne ligger ett lugn, även när hyresgäster stressar på om missade inbetalningar. Lär känna Gunilla i dagens fredagsporträtt från Einar Mattsson:

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye