Region Örebro län

Ekonomiskt stöd till filmatisering av körframträdande

Dela

Kören Kördelux kommer att kunna slutföra filmprojektet Kördelux möter Svenska Kammarorkestern. Det har Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd bidragit till genom att skjuta till 100 000 kronor i stöd till produktionen.

Kördelux är en kör för personer med funktionsnedsättning och utgör en del av Karlskoga kommuns verksamhet. Tillsammans med Svenska Kammarorkestern skulle Karlskogakören ha genomfört, och filmatiserat, en konsert under fjolåret. Coronapandemin satte stopp för dessa planer och projektet sköts upp till år 2022. Förutom att publiken får vänta lite extra länge på att få se föreställningen medför den framflyttade konserten även att filmprojektet fördyras. De 500 000 kronor som regionala tillväxtnämnden tidigare har beviljat räcker inte längre till.

- Mycket av arbetet är redan gjort och det finns en hel del filmmaterial klart i dag. Men för att få bästa möjliga slutprodukt kommer det att krävas ytterligare filmning, för att knyta ihop historien, och då krävs ett tillskott i kassan. Det tillskottet bedömer vi i nämnden är väl investerade pengar som kommer både körens deltagare och tv-publiken till del, säger Irén Lejegren (S), regionala tillväxtnämndens ordförande.

Sprida en god bild av Örebro län

Och, kan tilläggas, det kommer även biopubliken till del eftersom tanken är att den timmeslånga tv-versionen ska kompletteras med en långfilm som ska visas i Örebroregionen, Stockholm, Göteborg och Malmö.

- Jag tror filmen kommer att bli jättebra och bidra till att sprida en positiv, glad och fin bild av vårt län, säger Irén Lejegren.

Kontakt

Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden, telefon: 070-663 19 75

Jerry Eriksson, utvecklingsledare film, telefon: 0705 - 28 38 00

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Irén Lejegren
Irén Lejegren
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum