Installatörsföretagen

Elektrikerförbundet blåser av sympativarsel

Dela

Under måndagen nådde parterna en överenskommelse och sympativarslet mot företaget Tema Elektro är därmed avblåst. Svenska Elektrikerförbundets varsel riskerade att drabba flera av Installatörsföretagens medlemsföretag.

Bakgrunden till sympativarslet är att Elektrikerförbundet har haft en konflikt med företaget Tema Elektro i Blentarp där Elektrikerförbundet ansett att företaget ska teckna kollektivavtal. Det utvidgade sympativarslet har varit riktat mot företag som är medlemmar i Installatörsföretagen och som har tecknat kollektivavtal.

- Det är mycket välkommet att konflikten är avblåst. De utvidgade stridsåtgärderna har riskerat att dra in oskyldiga företag, som omfattas av fredsplikten, i en konflikt som de inte har del i, säger Henrik Junzell, förhandlingschef på Installatörsföretagen.

Elektrikerförbundets sympativarsel skulle träda i kraft den 10 augusti samt den 23 augusti. Varslet skulle drabba elteknikföretag i Sjöbo kommun där allt arbete skulle stoppas. I nästa steg skulle arbetet vid de större entreprenaderna Badriket i Kristianstad och Slottstadens skola i Malmö drabbas. Överenskommelsen mellan Elektrikerförbundet och Tema Elektro gör att konflikten blåses av.

- Vår målsättning är nu att lägga de här onödiga stridsåtgärderna till handlingarna och blicka framåt. Installationsbranschen gynnas av att vi som parter samarbetar och för konstruktiva samtal. Vi ska kunna erbjuda attraktiva medlemskap till branschens aktörer och verka för en sund och hållbar bransch, fortsätter Henrik Junzell.

Nyckelord

Kontakter

Om

Installatörsföretagen
Installatörsföretagen
Ringvägen 100
11860 Stockholm

+46 8 762 76 00https://www.in.se/

Våra 3600 medlemmar är entreprenörer, arbetsgivare och företagare verksamma inom branschen för tekniska installationer. Det är våra medlemmar som med sina 50 000 medarbetare installerar, optimerar och kontrollerar värme, ventilation, vatten, el- och teleteknik. Vi representerar även entreprenörerna inom elkraft som säkrar infrastrukturen för Sveriges elförsörjning.

Installatörsföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation. Vi är en del av Svenskt Näringsliv.

Följ Installatörsföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Installatörsföretagen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum