Stockholms stad

Elever i ny filmsatsning: om fördelarna med att jobba som lärare i Stockholms stad

Dela

Så ligger det till i Stockholms stad. Det är budskapet i fyra korta filmer om fördelarna med att arbeta som lärare i Stockholms stad. Elever i olika åldrar berättar bland annat om lön, karriärvägar och ledarskap i filmerna som är en del i utbildningsförvaltningens långsiktiga arbete med att behålla och attrahera nya lärare till Stockholms stads skolor. Elevernas delvis något lillgamla språk och kreativa aktiviteter är ett grepp för att gå igenom bruset.

I fyra nya filmer syns elever som bland annat skapar konst och kemiska experiment samtidigt som de pratar om varför lärare ska välja att arbeta i Stockholms stad.
I fyra nya filmer syns elever som bland annat skapar konst och kemiska experiment samtidigt som de pratar om varför lärare ska välja att arbeta i Stockholms stad.

I fyra nya filmer syns elever som bland annat skapar konst och kemiska experiment samtidigt som de pratar om varför lärare ska välja att arbeta i Stockholms stad. Elevernas delvis något lillgamla språk och kreativa aktiviteter är ett grepp för att gå igenom bruset.

- De nya filmerna bygger vidare på utbildningsförvaltningens och Stockholms stads fleråriga kommunikationsarbete med att behålla och attrahera nya lärare. Genom de nya filmerna vill vi leda tittarna till fakta om varför lärare ska välja att söka sig till Stockholm stads skolor. Det är en långsiktig insats för att locka lärare och lärarstudenter att jobba i Stockholms stads skolor, bland annat nu till höstterminen, säger Sofia Oliv, kommunikationschef på utbildningsförvaltningen. 

Attrahera, rekrytera, utveckla och behålla

Behovet av nya lärare och annan skolpersonal är fortsatt stort. Stockholms stad behöver anställa ungefär 1 600 nya lärare per år de närmaste åren. De nya filmerna är en del i kommunikationen för att attrahera nya lärare till Stockholms stads skolor. De kommer bland annat att synas på webbplatsen Pedagog StockholmLinkedin och i When you are lärares sociala medier från och med juni och löpande under året. 

Inriktningen i utbildningsförvaltningens kommunikation är bland annat att visa på arbetsglädjen och komplexiteten i läraryrket. Men också att bredda och nyansera bilden av läraryrket.

- För att vi attrahera och behålla de bästa medarbetarna måste vårt erbjudande och varumärke som arbetsgivare vara starkt. Därför arbetar vi aktivt sedan många år med att synliggöra läraryrket, våra lärare och Stockholms stads skolor. Arbetet har givit resultat, vi tror till exempel att det bidragit till att Stockholms stad är högst rankade som arbetsgivare bland blivande och unga pedagoger i Universums undersökningar, säger Sofia Oliv.

Utbildningsförvaltningen arbetar på flera sätt för att attrahera och rekrytera fler lärare men även för att behålla de som redan är anställda. Förvaltningen arbetar även med att lyfta läraryrket i allmänhet och Stockholms stad i synnerhet. Den prisbelönta personaltidningen LÄRA berättar regelbundet om goda exempel samt nyheter och forskning om pedagogik. Redan 2017 sjösattes satsningen ”When you are lärare” som bland annat innehöll en humoristisk dramaserie och poddar. Sedan dess har utbildningsförvaltningen fortsatt arbeta med When you are lärares webbplats och sociala medier. 

Parallellt med detta arbetar utbildningsförvaltningen även med storytelling, humor, allvar, känslor och fakta i sin kommunikation. Lärare och andra medarbetare skapar engagerande stories på förvaltningens konton och syns även i filmer. Arbetet handlar också om att utveckla och behålla lärare som redan är anställda. Här är insatser som kompetensutveckling, kollegialt lärande, forskning och utveckling avgörande.

Se de nya filmerna 

Se filmerna på Youtube. 

Läs mer

Mer om Så ligger det till i Stockholms stad

Stockholmsrektor leder och utvecklar | Pedagog Stockholm

Många möjligheter till karriär inom Stockholms stad | Pedagog Stockholm

Löner för lärarjobb i Stockholm | Pedagog Stockholm

Hitta lärarjobb i Stockholms stad | Pedagog Stockholm

Bilder finns i mediabanken. 

Kontakt: Sofia Oliv, kommunikationschef, sofia.oliv@edu.stockhom.se eller 08-508 33 331

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Tel:08-508 333 00info.utbildning@edu.stockholm.se

Bilder

I fyra nya filmer syns elever som bland annat skapar konst och kemiska experiment samtidigt som de pratar om varför lärare ska välja att arbeta i Stockholms stad.
I fyra nya filmer syns elever som bland annat skapar konst och kemiska experiment samtidigt som de pratar om varför lärare ska välja att arbeta i Stockholms stad.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

En bra skola för alla

Vi på utbildningsförvaltningen arbetar utifrån visionen om en bra utbildning för alla barn i Stockholm, oavsett bakgrund. Stockholms stads skolor är öppna för alla. Elevernas förutsättningar, deras motivation, lärandet och vart de är på väg är vårt fokus. Stadens skolor är väl ansedda och det är alltid nära till en skola med hög kvalitet. Från förskola till gymnasium har elever och föräldrar ett stort inflytande och möjlighet att välja mellan ett brett utbud av olika pedagogiska inriktningar.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Tävlingen om en unik tomt i Stockholms city är avgjord20.9.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Humlegården Fastigheter är vinnare av markanvisningstävlingen gällande den näst sista lediga tomten i Stockholms city – tomten Klara City View. Humlegården är en av de största aktörerna inom Stockholms kontorsmarknad och äger och förvaltar cirka 60 fastigheter i Stockholms innerstad och i Solna. Bolaget är en långsiktig och aktiv fastighetsägare med ett stort fokus på hållbarhet och lång erfarenhet av fastighetsutveckling. Beslut om markanvisningen kommer att tas i exploateringsnämnden den 30 september.

Nytt evenemang lyfter Skärholmens potential och framtid. Skärholmen satsar på att bli Sveriges nya innovationscentrum.31.8.2021 11:51:39 CEST | Pressmeddelande

Den 16 september – 1 oktober arrangeras Grow´in Skärholmen som syftar till att lyfta Skärholmens utvecklingspotential och framtid i form av ett sjudande och kunskapstätt evenemang. Mitt på torget kommer det att bjudas på samtal, möten, aktiviteter, musik och kulturupplevelser. Initiativet är ett samarbete mellan Skärholmens stadsdelsförvaltning och Grosvenor Europe som äger Skärholmens centrum.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum