Bookmark Förlag

Elsa Billgren visar upp Carl Larsson-gården i ny bok

Dela
I vår släpps boken ”Ett hem: Carl & Karin Larssons värld” där Elsa Billgren visar upp Sveriges kändaste hem. Välkommen till Carl Larsson-gården – hem åt två av de största konstnärskapen Sverige någonsin sett.
"Ett hem: Carl & Karin Larssons värld" släpps på Bookmark Förlag den 4 maj. Foto: Mira Wickman
"Ett hem: Carl & Karin Larssons värld" släpps på Bookmark Förlag den 4 maj. Foto: Mira Wickman

”Detta är en dröm som besannas”, säger Elsa Billgren om den kommande boken. ”Tänk att få chansen att botanisera i alla stängda skåp och gömda vrår för att visa upp det levande hem som Carl Larsson-gården var och fortfarande är än idag. Det finns få miljöer som är så pass inspirerande och målet med denna bok är att alla ska kunna ta en del av den inspirationen med sig.”

När Carl och Karin Larsson flyttade hem till Sverige efter flera år utomlands, fick de en liten stuga i Sundborn av Karins far. Stugan i Dalarna blev Carls och Karins gemensamma konstprojekt där deras artistiska talanger resulterade i en ovanligt modern och personlig arkitektur, färgsättning och inredning. I boken Ett hem: Carl & Karin Larssons värld kombineras intresseväckande texter som ger en historisk kontext med fantastiskt foto för att ge alla beundrare av sekelskifteskonstnärerna chans att upptäcka deras största verk: hemmet.

”Det känns fantastiskt att gården visas upp på ett helt nytt vis”, säger Chia Jonsson, chef på Carl Larsson-gården. ”Lilla Hyttnäs är en ikon inom svensk heminredning och Elsa Billgren har lyckats förvalta det som gör hemmet unikt.”

Ljuset, Karins fria inredningsstil och det livliga familjelivet, så som det skildras i Carls älskade akvareller, har blivit synonymt med bilden av Sverige. Med foto av Mira Wickman, texter av Ulrika Ewerman samt koncept och styling av Elsa Billgren ges i boken en unik inblick till ett av Sveriges kändaste hem. Form görs av Bea Hellman.

Boken Ett hem: Carl & Karin Larssons värld släpps på Bookmark Förlag den 4 maj.

Carl & Karin Larsson var verksamma i sekelskiftets Sverige. Deras konstnärskap verkade i stark symbios bland annat genom att hon skapade miljöerna som han sedan avbildade. Motiven från deras hem Lilla Hyttnäs i Sundborn har kommit att representera bilden av Sverige och älskas världen över.

För intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:
Malin Weisby Kratz
Weisby Kratz Kommunikation
malin@weisbykratzkommunikation.se
073-614 09 81

För recensionsexemplar eller mer information om boken, vänligen kontakta:
Louise Eriksson
Bookmark Förlag
louise.eriksson@bookmarkforlag.se
072-911 83 37

I samarbete med Rights & Brands:
Kristin Tjulander
Rights & Brands
kristin.tjulander@rightsandbrands.com
070-763 28 72

Nyckelord

Kontakter

Bilder

"Ett hem: Carl & Karin Larssons värld" släpps på Bookmark Förlag den 4 maj. Foto: Mira Wickman
"Ett hem: Carl & Karin Larssons värld" släpps på Bookmark Förlag den 4 maj. Foto: Mira Wickman
Ladda ned bild
Foto: Mira Wickman
Foto: Mira Wickman
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

”Din ekonomi” av Klas Eklund och Shoka Åhrman hjälper dig genom krisen med trygga investeringar17.1.2023 09:27:47 CET | Pressmeddelande

Mitt i lågkonjunktur och energipriskaos kommer Klas Eklund och Shoka Åhrman med boken ”Din ekonomi – så klarar du kriser och tryggar framtiden”. Genom att förklara hur privatekonomin hänger ihop med samhällsekonomin ger författarna råd om hur du bygger ekonomisk trygghet genom investeringar och hur du ska tänka kring exempelvis pension, lån och deklaration.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum