Riksteatern

Emil Jensen på turné med Riksteatern

Dela

Han är en av Sveriges roligaste och samtidigt allvarligaste artister och hans sommarprat i Sveriges radio är ett av årets mest bejublade program. I höst åker han på turné med föreställningen Flyktpotatis.

Fotograf: Klara G
Fotograf: Klara G

Emil Jensen tar sig an ämnen som de flesta duckar för. Men med sin humor och sina oväntade invändningar lyckas han ändå inge hopp, oavsett om han pratar om mänskliga rättigheter eller sjunger om mänskliga svårigheter.

Emil Jensens liveframträdanden har ofta beskrivits som sommarprat på scen - där han varvar sin musik med personliga mellansnack, allvar och humor, lyrik och satir. Han vänder ut och in på sig själv och världen och visar hur det mest personliga hänger ihop med det mest globala.

- Dålig potatisskörd har genom historien fått människor att fly och bryta ny mark. När jag var liten trodde jag att klyftpotatis hette flyktpotatis. Att vrida på det ordet har varit som en trampolin in i texterna. Verklighetsflykt, flykt från ohållbara familjesituationer och relationer, flykt mellan nationer - alla sorters flykt, små och stora, kommer löpa som en rosa tråd genom låtar och monologer, säger Emil Jensen. Genom åren har Emils album, föreställningar och samhällsengagemang renderat en mängd priser och utmärkelser - som Hoola Bandoola-priset, Gustaf Frödings lyrikpris, en rad miljöpriser och även en nominering till Martin Luther King-priset för sitt solidaritetsarbete.

Idag släpper Emil Jensen sin nya singel Kolla på film (med Iiris Viljanen) och 28 oktober kommer hans nya album Två naturliga armar.

https://open.spotify.com/track/7E7FaRhJUwfxyG4dYBNDNE

Turnén är ett samarbete mellan Riksteatern och United Stage och innefattar 53 spelningar runt om i Sverige.

Urpremiär 9 november i Vara. Riksteaterturné efter årsskiftet.

Medverkande

Emil Jensen

Anna Dager - cello

Hanna Ekström - violin

Fredrik Myhr - trummor och slagverk

För mer information samt turnéplan:

http://www.riksteatern.se/forestallningar/flyktpotatis---emil-jensen/

Pressbilder finns på:

http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/flyktpotatis

För mer information

Riksteatern

Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se

www.riksteatern.se

United Stage Artist

Pange Öberg, turnéproducent

pange@unitedstage.se, 0708-464633

www.unitedstage.se

Bilder

Fotograf: Klara G
Fotograf: Klara G
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum