Diakonia

Emil Svanängen, aka Loney Dear, ger insamlingskonsert för Diakonia

Dela
Emil Svanängen, även känd under artistnamnet Loney Dear, ger till förmån för Diakonias insatser i kampen mot corona en digital konsert på söndag den 14 juni, klockan 20. Insamlingskonserten livestreamas på Diakonias Facebooksida och leds av Ylva Hällen, känd bland annat från SVT.
Emil Svanängen, även känd under artistnamnet Loney Dear. Foto: Daniel Grizelj
Emil Svanängen, även känd under artistnamnet Loney Dear. Foto: Daniel Grizelj

Människor världen över hotas just nu av samma epidemi. Men förutsättningarna att hantera och kontrollera smittan ser väldigt olika ut, något som nu gör sig smärtsamt påmint.
– Diakonia är på plats och varje dag får vi rapporter om hur coronakrisen slår mot de fattigaste, säger biståndsorganisationen Diakonias insamlings- och kommunikationschef Helena Lind, som också medverkar i liveeventet.

Åtgärderna mot covid-19 riskerar att leda till omfattande svält redan i år och trycka tillbaks hundratals miljoner människor i fattigdom på sikt. Att nå de globala målen i Agenda 2030 tycks svårare än på länge.
– Orättvisorna som redan finns blir väldigt tydliga när vi står inför samma utmaning. Hur tvättar du händerna om du inte har rent vatten? Hur håller du avstånd när avstånd inte existerar? Hur får du mat när du inte kan jobba? frågar Helena Lind.

Författaren och programledaren Ylva Hällen menar att det känns viktigare än någonsin att inte glömma dem som kommer att drabbas allra värst. Hon tillbringade delar av sin tonårstid i Bangladesh:
– Jag tänker på de familjer som bodde i skjulen på andra sidan gatan från vårt hus. De kunde bo åtta stycken innanför de rangliga plåtväggarna, mammorna kom ofta till mamma och bad om medicin åt barnen som blivit sjuka av det smutsiga vattnet. Alla utom de absolut minsta barnen jobbade för att det över huvud taget skulle finnas ris till middag. Att stanna hemma från arbetet då, var såklart inte att tala om.
– Vi i Sverige är lyckligt lottade, vi har råd med det som borde vara en mänsklig rättighet: att följa Corona-restriktioner. Jag vill stödja Diakonias fantastiska arbete för att hjälpa och stötta de som inte har samma förutsättningar, fortsätter hon.

För Emil Svanängen, som uppträder tillsammans med sin musikerkollega Emanuel Lundgren, kändes det självklart att medverka när frågan kom:
– Dels för att vi älskar att spela, och för att det känns helt självklart att svara ja på en sån fråga. Om det finns något än så litet att göra för att sprida tillgångarna är det värt ett försök, säger han.

Den digitala konserten livesänds från Immanuelskyrkan på Diakonias Facebook-kanal på söndag den 14 juni, klockan 20.
– Vi vet att många vill hjälpa till, och Emil, Ylva och Immanuelskyrkan är några av dem. Tillsammans vill vi ge fler chansen! avslutar Helena Lind.


För mer information och intervjuer med de medverkande, vänligen kontakta:
Gabriella Riddez
, insamlingsansvarig Diakonia
tel 08-453 69 39 e-post gabriella.riddez@diakonia.se

Nyckelord

Bilder

Emil Svanängen, även känd under artistnamnet Loney Dear. Foto: Daniel Grizelj
Emil Svanängen, även känd under artistnamnet Loney Dear. Foto: Daniel Grizelj
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Om

Diakonia
Diakonia
Gustavslundsvägen 18, Alviks torg
16714 Bromma

https://www.diakonia.se/

Diakonia är en biståndsorganisation som bärs av kristna värderingar och arbetar tillsammans med lokala samarbetsorganisationer för en varaktig förändring för de mest utsatta människorna i världen.

Följ Diakonia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Diakonia

Diakonia deltar i samtal i Uppsala om vart biståndsviljan är på väg6.2.2023 12:34:56 CET | Pressmeddelande

Efter en polariserad debatt där biståndets nivå ifrågasatts i grunden, överger den nya regeringen Sveriges åtagande att avsätta en procent av Sveriges välstånd till internationellt bistånd. Med den nya biståndspolitiken rycker regeringen undan mattan för viktig verksamhet, både i Sverige och i andra länder. På torsdag deltar Mattias Brunander, tillförordnad generalsekreterare på Diakonia, i ett samtal om biståndsviljan i Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum