Riksteatern

En kväll för frihetskampen i Iran med Carola och Nikki Amini på Avicii Arena

Dela
Den 14 mars samlar Riksteatern internationella storstjärnor på Avicii Arena, under rubriken A call for freedom, för att uppmärksamma den rådande situationen i Iran. Kvällen som kommer att sändas i SVT programleds av Nikki Amini. Bland de medverkande finns Carola Häggkvist. Närvara kommer även Magdalena Andersson, Ebba Busch och Nooshi Dadgostar.
Fotograf: Magnus Ragnvid. Carola, Eldfesten - A call for freedom, Riksteatern V23
Fotograf: Magnus Ragnvid. Carola, Eldfesten - A call for freedom, Riksteatern V23

– Eldfesten är extra speciell i år då kvällen är tillägnad situationen i Iran där kvinnor och män kämpar för sin frihet. Jag tror på styrkan i att vi alla visar vårt stöd och förstärker deras röst i önskan om förändring, säger medieprofilen Nikki Amini som också kommer att leda publiken och tittarna genom kvällen. 

Flera av artisterna som uppträder under Eldfesten – A call for freedom har inte möjlighet att fritt kunna göra det i sina hemländer och lever därför i exil, några av dessa är artisterna Ebi, DaryaDadvar och FaramarzAslanisom alla är från Iran och har fans över hela världen.  
  
– Musik har en stark förmåga att förena människor och förmedla budskap som berör hjärtat. Det skapar en gemenskap med stor genomslagskraft. Den iranska musikkonsten är väldigt vacker, det kommer bli en unik och minnesvärd kväll, säger Nikki Amini.  
 
Eldfesten - A call for freedom livesänds 14 mars i SVT2 19:00-20:00 och fortsätter sedan i SVT24 fram till 21:45. Hela kvällen visas i SVT Play.  
  
Vanligtvis arrangerar Riksteatern Eldfesten på olika håll i landet i samband med högtiden Chaharshanbe Suri som äger rum den sista tisdagen före det iranska nyåret, Nouroz. Det är en icke-religiös högtid som firats i flera tusen år och påminner om det svenska Valborgsfirandet. Riksteatern har i år valt att arrangera Eldfesten med temat A call for freedom med anledning av den rådande situationen i Iran.  
 
Biljetter finns på  riksteatern.se

Värdar:  
Nikki Amini  

Bita Milanian 

Shiva Negar 

  
Medverkande artister:  
Ebi       

Yasmin Levy    

Carola 

Faramarz Aslani  

MojganShajarian       

ShahinNajafi                                                                                   

DaryaDadvar  

Arash Sobhani    

JosetteBushell-Mingo   

Ali Azimi      

BabakAmini& ArdavanHatami   

MojganAzimi                                                       

Rostam Mirlashari           

Maria Sur                                                                       

Rastak          

Aftab Choir & The Choir All Inclusive 

NavidRezvani 

Rewşan       

Ghazal 

Kontakter

Bilder

Fotograf: Magnus Ragnvid. Carola, Eldfesten - A call for freedom, Riksteatern V23
Fotograf: Magnus Ragnvid. Carola, Eldfesten - A call for freedom, Riksteatern V23
Ladda ned bild
Fotograf: Lisa Höök. Nikki Amini, Eldfesten - A call for freedom
Fotograf: Lisa Höök. Nikki Amini, Eldfesten - A call for freedom
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Susanna Dahlberg är vd för Riksteatern.

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

Radioprofilen Nanna Olasdotter Hallberg debuterar som dramatiker med Karl Marx-influerad dystopi för tonåringar6.3.2023 05:30:00 CET | Pressmeddelande

Sci-Fin Famnen är ett framtidsscenario där de flesta människor inte lever IRL. I den digitala världen finns varken smärta, död eller värdsliga drifter men kvar på jorden finns en vloggare som insisterar på att paradiset finns på vår fysiska planet. Famnen är en nyskriven monolog av Nanna Olasdotter Hallberg i regi av skådespelaren och regissören Lola Zackow.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum