Åklagarmyndigheten

En man anhållen för misstänkt mord på kvinna i Trelleborg

Dela

Under torsdagskvällen larmades polis om ett misstänkt mord på en kvinna i ett hus i Trelleborg. En man i 65-årsåldern anhölls av jouråklagare tidigt under morgonen mot fredag på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Den avlidna är en kvinna i samma ålder som den misstänkte gärningsmannen. Förhör med den misstänkte sker under fredagen tillsammans med offentlig försvarare.

Förundersökningen leds av kammaråklagare Lina Wiktor vid Södra Skånes åklagarkammare.

Åklagaren har för närvarande ingen möjlighet att lämna ytterligare information i ärendet och är inte tillgänglig för media förrän beslut tagits i häktningsfrågan. Senast klockan 12 måndag den 17 augusti måste åklagare besluta om den misstänkte mannen ska begäras häktad eller försättas på fri fot.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum