Åklagarmyndigheten

En man anhållen för sprängning i Norrköping

Dela

Utredningen av den sprängning som inträffade i Hageby i Norrköping i går morse, 22 januari, leds av åklagare och utreds som allmänfarlig ödeläggelse alternativt försök till mord. En man i 25-årsåldern är sedan i går onsdag anhållen i ärendet.

Mannen som anhölls i går är på sannolika skäl misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Senast på lördag den 25 januari kl. 12 måste åklagare besluta om den anhållne ska begäras häktad.

- Förundersökningsbetet bedrivs metodiskt. Många förhör är redan genomförda men ytterligare förhör kommer att hållas. Många spår är hittills säkrade för analys av Nationellt forensiskt centrum. En lägenhet är fortfarande avspärrad efter händelsen, säger förundersökningsledaren, kammaråklagare Karin Sandén vid Åklagarkammaren i Norrköping.

- I nuläget kan vi inte utesluta att sprängningen kan ha koppling till dubbelmordet i december, utan vi arbetar brett i den här utredningen.


Åklagaren är inte tillgänglig och har inga möjligheter att svara på ytterligare frågor i ärendet just nu. När ny information finns att lämna kommer detta att ske i ett nytt pressmeddelande.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum