Åklagarmyndigheten

En person åtalas för mord på T-centralen i Stockholm

Dela

Åklagare har i dag den 17 juni väckt åtal mot en ung man misstänkt för mord och ett försök till mord den 26 februari i år.

Den åtalade är 17 år och har varit frihetsberövad sedan februari 2020. Det är två målsäganden i ärendet.

– Jag har i dag väckt åtal mot en ung man. Åtalet avser misstankar om mord och försök till mord. Bevisningen består bland annat av en övervakningsfilm från en kamera som fångat händelseförloppet, säger kammaråklagare Marina Chirakova.

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 2950-20.

Tingsrätten har ännu inte satt ut tid för huvudförhandling.

Kontakt

Kammaråklagare Marina Chirakova är tillgänglig för kommentarer på telefon fram till kl. 15 i dag onsdag på 010-562 56 23.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum