Åklagarmyndigheten

En person begärd häktad för skott i Flemingsberg

Dela

I ärendet med skottlossningen i Flemingsberg i Huddinge kommun den 17 juli där två barn skottskadades, har en man i 25-årsåldern begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada. Tid för häktningsförhandling är kl. 14.

Personen som begärs häktad anhölls under lördagen.

– Förundersökningen har bedrivits med full kraft sedan händelsen ägde rum. En mängd utredningsåtgärder har vidtagits och har nu lett fram till att vi kunnat anhålla en person på sannolika skäl misstänkt för de här brotten, säger vice chefsåklagare Stefan Creutz.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 12529-21. 

Kontakt

Vice chefsåklagare Stefan Creutz, 010-562 73 54.
Åklagaren är tillgänglig för media efter häktningsförhandlingens avslutande.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum