Åklagarmyndigheten

En person begärd häktad i mordärende i Hässelby, Stockholm

Dela

Åklagaren har begärt en 43-årig man häktad på sannolika skäl misstänkt för ett mord och ett mordförsök på två barn i Hässelby i nordvästra Stockholm. Åklagaren är tillgänglig för media på telefon efter häktningsförhandlingen.

Natten till måndag anhölls en man och en kvinna på sannolika skäl misstänkta för ett mord och ett försök till mord på två barn i Hässelby. Det är föräldrarna till barnen som är misstänkta. Under gårdagen beslutade åklagaren att släppa kvinnan, som kvarstår i utredningen som misstänkt.

– Efter förhör med mannen har jag nu beslutat att begära honom häktad för att han inte ska kunna undanröja bevis eller på annat sätt påverka utredningen, säger kammaråklagare Maria Franzén.

Målnummer i Solna tingsrätt: B-11082-21.

Än finns ingen tid för när häktningsförhandlingen ska ske. Det är tingsrätten som sätter ut förhandlingstid.

Kontakt

Kammaråklagare Maria Franzén kommer att vara tillgänglig för media på telefon under cirka en halvtimme efter avslutad förhandling, 010-562 55 81. Innan förhandlingen är hon inte tillgänglig och har ingen ytterligare information att lämna.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum