Åklagarmyndigheten

En person begärd häktad misstänkt för mord i Mariestad 1992

Dela

Åklagare har i dag begärt en man i 60-årsåldern häktad misstänkt för mord i Mariestad 1992. Åklagaren är tillgänglig efter häktningsförhandlingen.

Mannen anhölls i måndags som skäligen misstänkt för mord på en 22-årig kvinna i Mariestad 1992. Polisens grupp för ”kalla fall” har sedan hösten 2020 gått igenom ärendet på nytt.

Häktningsförhandlingen äger rum i Skaraborgs tingsrätt i Skövde i dag onsdag den 25 augusti kl. 15.30.

Målnummer: B 3185-21.

Kontakt

Vice chefsåklagare Jenny Karlsson kommer att vara tillgänglig för media på plats i domstolen efter att häktningsförhandlingen har avslutats. Hon är inte tillgänglig per telefon.

Ingen ytterligare information kommer att lämnas innan förhandlingen.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Status i ärende om mord i Växjö14.9.2021 14:30:31 CEST | Pressmeddelande

Åklagaren begärde under förmiddagen i dag tisdag att ytterligare två av de anhållna i ärendet om mord i Växjö ska häktas för medhjälp till mord. En av dem begärs häktad på den högre misstankegraden, sannolika skäl, medan den andra begärs häktad såsom skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden. Häktningsförhandlingar mot dessa två personer kommer att ske i morgon onsdag i Växjö tingsrätt, det är tingsrätten som sätter ut tiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum