Åklagarmyndigheten

En person släppt i mordärende i Hässelby, Stockholm

Dela

Natten till måndag anhölls en man och en kvinna på sannolika skäl misstänkta för ett mord och ett försök till mord på två barn i Hässelby i nordvästra Stockholm. Åklagaren har nu beslutat att släppa kvinnan.

– Misstankarna har försvagats och jag bedömer att det inte finns skäl att ha henne frihetsberövad längre. Hon är fortfarande misstänkt och inte avförd från utredningen, säger kammaråklagare Maria Franzén.

De misstänkta och barnen är personer i nära relation. Polisen misstänker att barnen har fallit från hög höjd. Under dagen har förhörhållits och polisen har genomfört tekniska undersökningar.

Senast kl. 12 på torsdag den 18 november måste åklagaren fatta beslut om den anhållne mannen ska släppas på fri fot eller begäras häktad.

Åklagaren har ingen annan information att lämna i ärendet i nuläget och är inte tillgänglig för media i det här tidiga skedet av utredningen.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum