Socialdemokraternas PS Kansli

En trygg migrationspolitik för en ny tid

Dela

I dag presenterade Stefan Löfven (S) och Heléne Fritzon (S) inriktningen för Socialdemokraternas migrationspolitik under kommande mandatperiod. Den nya och mer restriktiva asyllagstiftningen ska ligga fast och svensk lagstiftning ska inte väsentligen skilja sig från övriga EU-länders politik.

På en pressträff på fredagsmorgonen lade Stefan Löfven och Heléne Fritzon fram fjorton förslag för hur migrationspolitiken ska utformas framöver.

- Vi har den största flyktingkrisen i Sveriges historia bakom oss. Nu måste vi svara väljarna hur vi tänker långsiktigt. Vi ska ta ett gemensamt ansvar i EU. De som kommer hit och får ja ska snabbt in i samhället och de som får avslag måste lämna, säger Stefan Löfven (S).

Löfven konstaterade att inget land i Europa har tagit emot så många asylsökande det senaste decenniet i förhållande till sin befolkning. Han kräver att fler länder måste vara med och dela på ansvaret för att hjälpa människor på flykt och för att värna den internationella asylrätten.

De 14 förslag som presenterades på pressträffen finns att läsa här: https://www.socialdemokraterna.se/globalassets/aktuellt/presspm_180503.pdf

Presskontakt

Joanna Abrahamsson, pressekreterare hos migrationsminister och biträdande justitieminister Heléne Fritzon 

tel: 0725 438 489

mejl: joanna.abrahamsson@regeringskansliet.se

Nyckelord

Om

Socialdemokraternas PS Kansli
Socialdemokraternas PS Kansli
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraternas PS Kansli

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraternas PS Kansli

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum