Uppsala Konsert & Kongress

En uppdatering från Uppsala Konsert & Kongress

Dela

Webbsändningar och annat arbete pågår i det tillfälligt nedstängda konserthuset. Och ljus i tunneln siktas då nya konserter längre fram i tiden bokas in: Avishai Cohen kommer till UKK under våren 2021. Våga boka, uppmanar UKK!

Det dröjer innan publiken kan komma in i salarna på UKK igen. Den publika verksamheten håller fortsatt stängt på grund av coronaviruset. 

– Vår förhoppning är att kunna slå upp portarna i någon mån efter sommaren, berättar vd Walter Brolund som samtidigt är tydlig med att beslut kan ändras med kort varsel beroende på hur situationen utvecklar sig. 

Alternativ verksamhet

Men trots avsaknaden av publik verksamhet står det inte still i Konserthuset. Det pågår ett febrilt arbete med att förbättra och förnya teknik i konsertsalarna. Flera konserter och andra evenemang har och kommer att spelas in för att sändas digitalt. Lokaler används till repetitioner och flera av verksamhetens kockar är utlånade till Uppsala kommuns måltidsservice. 

På sidan https://www.ukk.se/play/ samlas de digitala upplevelser som är på gång. 

I fredags livesändes en konsert med jazzsångerskan Viktoria Tolstoy och senare i veckan väntar en digital variant av UKK:s traditionella sillunch. 

#Vågaboka


– Just nu är det självklart att vi ska göra allt vi kan för att förhindra smittspridning och agera efter de restriktioner vi får från myndigheter och experter. Men därefter är det viktigaste för musiker, artister, för oss och för de arrangörer vi samarbetar med att publiken vågar boka biljetter till evenemang som ligger längre fram i tiden, säger Walter Brolund vidare. Med vetskap om att publiken vill komma kan vi som arrangör våga boka in fler konserter och evenemang, vilket i sin tur ger arbetstillfällen för musiker och artister. 

#Vågaboka är ett initiativ startat av Folkoperan i Stockholm. Det handlar om att ta den sociala distanseringen på stort allvar nu men samtidigt våga boka biljetter till evenemang längre fram. Att #vågaboka är att visa framtidstro, hopp och mod.

Avishai Cohen till Uppsala

Ett evenemang som man redan nu kan våga boka biljett till är konserten med Avishai Cohen Trio, våren 2021. Avishai är något av en Uppsalafavorit och den här gången ger han bara en enda konsert i regionen.

Avishai Cohen har under de senaste två decennierna cementerat sitt rykte som en av världens största basister. Det är dock framför allt som kompositör som han lockat lyssnare över hela världen. Det senaste albumet ’Arvoles’ spelades in i svenska Nilento Studios tidigare i år och består av nio originalkompositioner och ett arrangemang. Albumet presenteras under turnén av Avishai Cohen Trio, som utöver Cohen utgörs av pianisten och kompositören Elchin Shirinov och slagverkaren Noam David.

’“…his playing remains as jaw dropping as ever.” Downbeat USA

“As a live performer, Cohen is hard to beat.” London Jazz, UK

Söndag 21 mars, 19.00, 2021
Biljetter och mer info: https://www.ukk.se/program/avishai-cohen-trio/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala Konsert & Kongress
Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala torg 1
753 75 Uppsala

018 727 90 00https://www.ukk.se/

Uppsala Konsert & Kongress, UKK, har sedan invigningen 2007 blivit en av nordens mest omtalade, uppskattade och framgångsrika mötesplatser för kultur och näringsliv. Här genomförs årligen hundratals kulturevenemang, konferenser, möten, föreläsningar, mässor och utställningar. UKK är ett 14 000 kvadratmeter stort allkonsthus, beläget mitt i en snabbt växande storstad. Husets ledstjärna är att, med ett utbud som präglas av mångfald och hög kvalitet, välkomna alla.

#uppsalakonsertkongress är en del av Uppsala kommun 

Följ Uppsala Konsert & Kongress

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala Konsert & Kongress

Emelie Bergbohm och Fredrik Granberg till Uppsala Konsert & Kongress16.12.2020 09:00:30 CET | Pressmeddelande

Uppsala Konsert & Kongress fick en ny ägaridé tidigare i år och för att möta denna gör nu bolaget en rad satsningar inom flera områden. En av dessa satsningar innebär att UKK inleder ett tätt samarbete med Emelie Bergbohm som under ett års tid kommer verka som utvecklingsstrateg i verksamheten. Konsertproducenten Fredrik Granberg, som senast kommer från musikscenen Södra Teatern i Stockholm, kommer vikariera på UKK:s programavdelning då UKK:s ordinarie producent Hanna Lanneberg gått vidare inom bolaget.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum