Umeå kommun

Enkelt att hitta information om eldningsförbud

Dela

Nu finns det en sida på kommunens webbplats där alla kan se om det råder eldningsförbud eller inte.

https://umea.se/eldningsforbud finns alltid aktuell information om eldningsförbud i Umeå, Vindelns och Robertsfors kommuner. 

– Vi vill att det ska vara tydligt för alla som vistas i området vad som gäller. Sidan är publicerad även när det inte är förbud, berättar Anders Jonsson, chef för räddningstjänsten på Umeåregionens brandförsvar.

Sett till risken för skogsbränder har det hittills varit en bra sommar i vår region. Men läget kan ändras och därför vill brandförsvaret uppmana den som tänker elda utomhus att kolla på webbsidan först.

– När det råder eldningsförbud är det viktigt att följa det, ett förbud innebär att det är hög brandrisk. Men oavsett om det är förbud eller inte ska man såklart vara försiktig när man eldar i skog och mark. Som alltid är det den som eldar som är ansvarig för att det sker på ett säkert sätt, säger Anders Jonsson.

I Umeåregionens brandförsvar ingår Umeå, Vindelns och Robertsfors kommuner. Därför finns information om alla tre kommuner på samma webbsida.

Mer information:

Anders Jonsson
chef räddningstjänst
Umeåregionens brandförsvar
anders.jonsson.3@umea.se 
090-16 22 45

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Anders Jonsson, chef räddningstjänst. Foto: Samuel Pettersson
Anders Jonsson, chef räddningstjänst. Foto: Samuel Pettersson
Ladda ned bild

Länkar

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Parterna överens om slutreglering för Lundabron13.7.2021 15:09:18 CEST | Pressmeddelande

Umeå kommun och bygg- och anläggningsföretaget Veidekke har kommit överens om kostnaderna för bygget av Lundabron. Uppgörelsen fastställdes av Tekniska nämnden vid ett extra sammanträde i dag. – Bron är uppskattad och mycket välanvänd av Umeåborna. Samtidigt blev den betydligt dyrare än planerat, vilket verkligen bekymrat oss. Det här måste vi självklart dra lärdomar av, säger Lena Karlsson Engman, ordförande för Tekniska nämnden, Umeå kommun.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum