E.ON deltar i förstudie om djupgeotermisk energi
Geotermisk energi utgörs av värme producerad i jordens inre och transporterad till jordskorpan. Värmen i berggrunden ökar med djupet och i Sverige ökar temperaturen med 15-30 °C per kilometer (den geotermiska gradienten). Vid en medeltemperatur i markytan på 10 °C är temperaturen på två kilometers djup 60-70 °C.
Projekt: grön energi från djupgeotermi
E.ON deltar i en förstudie om energi från djupgeotermi som pågår december 2017 till maj 2018 och som drivs av Länsstyrelsen i Skåne. Målet är att undersöka de geotermiska förutsättningarna i Skåne och hur en kombination av geotermisk värme och värmekraft skulle kunna användas för att ge ett kontinuerligt flöde av både värme och el till skillnad från många andra förnybara energislag vars tillgång varierar (beroende på exempelvis vädret) och som därmed ställer krav på lagring av energi.
I projektet analyseras, både tekniskt och ekonomiskt, hur modern geotermiteknik i kombination med värmekraft skulle kunna användas i större skala i Skåne. Studien omfattar även en undersökning av geologiska förutsättningar, energipotential, risker, utmaningar, miljöpåverkan och hur resultatet från förstudien skulle kunna implementeras i ett genomförandeprojekt med avseende på exempelvis gröna jobb och utveckling av ett geotermiskt kunskapscentrum.
Deltagare i projektet E.ON, Againity, Climeon, Geoop, Länsstyrelsen Skåne och Malmö stad.
Finansiärer är Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF) och Region Skåne.
Kontakter
Pernilla SchougKommunikationschef E.ON Energilösningar
Tel:+46 70 655 14 85pernilla.schoug@eon.seBilder
Om
Följ E.ON Sverige AB
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB
E.ON-koncernen inför svenskt verktyg för att skydda biologisk mångfald längs Europas elnät20.11.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande
E.ON, som är en av Europas största ägare av elnät, har börjat implementera ett svenskt AI-verktyg för att skydda och främja biologisk mångfald längs kraftledningsgator. AI-verktyget, Skogligt Analysverktyg Med Satellitdata, eller SAMS, ska spela en central roll i E.ON-koncernens strategi för ekologisk korridorhantering.
E.ON stärker elnätet mellan Horsaryd och Karlskrona för 75 miljoner19.11.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande
E.ON har inlett storprojektet med att byta ut och uppgradera kraftledningen mellan Horsaryd och Karlskrona. Projektet innebär en investering på 75 miljoner kronor och höjer väsentligt elnätets överföringskapacitet längs sträckan.
BMW Group och E.ON utökar Connected Home Charging för att inkludera laddning med dynamiskt elpris11.11.2024 13:30:00 CET | Pressmeddelande
BMW Group och E.ON lanserar ”Connected Home Charging Package Plus”, som ger BMW-ägare möjlighet att ladda sina bilar med ett timprisavtal och fossilfri el. Paketet är tillgängligt för kunder som köper en helt elektrisk BMW och innehåller en komplett lösning, inklusive en BMW Wallbox.
E.ON inviger nya laddpunkter vid Vetenskapshuset i Markaryd – satsning på fossilfri energi och innovation8.11.2024 11:39:51 CET | Pressmeddelande
Idag invigdes två toppmoderna ultrasnabbladdare och två AC-laddare, med totalt åtta laddpunkter, vid Vetenskapshuset i Markaryd, strategiskt placerat nära E4. Ceremonin förrättades av Vetenskapshusets verksamhetschef Maria Berglund, E.ON Drive Infrastructure Swedens vd Marie Feuk, E.ONs regionchef syd Peter Hjalmar, Fredrik Erlandsson, kommunikationschef Nibe Industrier och Svend-Erik Dahlström, ordförande i miljö- och byggnadsnämnden i Markaryds kommun.
E.ON bygger ny transformatorstation och höjer elnätskapaciteten i Landskrona29.10.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande
E.ON investerar totalt 150 miljoner kronor i en ny transformatorstation för att höja kapaciteten i östra Landskrona. Projektet möter både befintliga och framtida kunders behov av el i området.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum