E.ON Sverige AB

E.ON i samarbete med bilpool för hållbar transporter

Dela

Vägtransporter är en av de viktigaste sektorerna att ta itu med när det gäller koldioxidutsläpp. För E.ON är det viktigt att göra det enkelt för personalen att ”göra rätt”. Genom OurGreenCar finns nu en bilpool på E.ON där elbilar, en elscooter och elcyklar finns att tillgå, istället för att köra egen bil eller åka taxi.

- Vi ser att tillgång till en fordonspool med uteslutande eldriva fordon kommer att bidra till att vi både kan minska vårt klimatavtryck och våra kostnader genom att det minskar behovet av taxiresor mellan våra kontor och behovet av traditionella hyrbilar, säger Linda Palac, som ansvarar för E.ONs fastigheter och service kring dem.

Bilpoolen kommer inledningsvis att finnas på E.ONs huvudkontor på Carl Gustafs väg i Malmö, men tanken är att den ska utökas till andra platser.

E.ONs ledstjärna Helt hundra 2025 innebär att företaget senast till 2025 ska leverera 100 % förnybar eller återvunnen energi till kunderna. Men ambitionen sträcker sig längre än så.

- Vi vill vara ett föredöme i samhället. Då måste vi också se över hur vi lever som företag. Naturligtvis är våra transporter då viktiga, fortsätter Linda Palac.

Företaget OurGreenCar levererar fordonspooler med uteslutande eldriva fordon, som bilar, scootrar och cyklar, till bostadsrättsföreningar, företag och kommuner. Bolaget har utvecklats inom E.ONs :agile-program och har på kort tid fått en rad intressanta kunder.

- Vi hoppas att det blir ett stort intresse när vi introducerar tjänsten, avslutar Linda Palac.

Tjänsten introduceras den 8 november.

Kontakter

Bilder

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum