Värmdö Kommun

Ett 100-tal företagare på årets första Frukostakademi

Dela
Idag gick årets första Frukostakademi av stapeln i Gustavsbergsteatern. Ett 100-tal företagare från Värmdö och Nacka fick lyssna till Oskar Juhlin och Ragnar Flink hur det är att ta ett anrikt varumärke in i framtiden – med hjälp av varandra.

Oskar Juhlin, vd på Gustavsbergs porslinsfabrik och Ragnar Flink, vd och ägare av Hotell Blå Blom och Skeviks Gård berättade om sina erfarenheter av nytänkande och entreprenörskap, hur de tar draghjälp av varandra, misstagen de lärt sig av och planerna för framtiden.

-          Fantastiskt att se så många företagare på plats denna morgon. Vilken energi och inspiration Oskar och Ragnar gav oss, och vilken frukost det bjöds på. Jag känner en enorm stolthet över Värmdös dynamiska näringsliv – den unicitet Värmdö har kring vår bruksort och vår fina skärgård, säger Ulla Rådling näringslivschef Värmdö kommun.

För tre år sedan klev industridesignern Oskar in som ny vd på den nedläggningshotade porslinsfabriken i Gustavsberg. Målet var att skapa en hållbar framtid för såväl varumärket som porslinstillverkningen. Oskar pratade om hur det är att förvalta en snart tvåhundra år gammal verksamhet så att den blir relevant för såväl kunder över hela världen som hemorten Gustavsberg.

Ragnar berättade om Porslinsfabrikens och Hotell Blå Bloms samarbete, deras resa och de investeringar som gjorts i det nyrenoverade hotellet och nysatsningen i restaurangen. Hotell Blå Blom bjöd även på en fantastisk frukost till alla företagare på plats.

Nästa Frukostakademi är den 22 maj och då gästas den av Sara Wimmercranz - entreprenören, techbolagsinvesteraren och draken från SVT:s Draknästet.

Frukostakademin arrangeras av Värmdö kommun, Nacka kommun, Företagarna Nacka-Värmdö samt Skuru Handboll. Läs mer på frukostakademin.nu

Kontakter

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 46 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

Datadriven skolförbättring1.6.2023 10:31:23 CEST | Pressmeddelande

Skolan digitaliseras i allt högre utsträckning – men hur kan vi använda data från digitala resurser för att förbättra utbildning och undervisning? 2020 startade Ifous ett FoU-program som riktar sig till lärare, rektorer och förvaltningsledare som tillsammans med forskare vill bepröva sin erfarenhet och bidra till att ny vetenskaplig kunskap skapas kring datadriven skolförbättring på klassrums-, skol- och huvudmannanivå.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum