Linköpings kommun

Ett annorlunda Vinterljus

Dela

Den 25 november till 11 december kan alla Linköpingsbor uppleva Vinterljus. Årets upplaga genomförs på ett annat vis än vad vi är vana vid – med inslag av eld, ljus, musik och sagoberättelser.

En hel del är nytt i årets Vinterljus. Storleken på evenemanget har justerats och antalet ljusverk är inte lika många som vanligt. Till följd av det har en mer kreativ tolkning av begreppet ljusfestival gjorts. I år kommer besökarna nämligen även kunna uppleva eldshower, sagoberättelser och musik. Mellan 25 november och 11 december kan man gå en promenadslinga med åtta ljusverk längs gatorna runt Stora torget och in i Trädgårdsföreningen. Varje fredag till söndag under perioden bjuds det också på ljusupplevelser i Trädgårdsföreningen för hela familjen.

– I rådande läge tänker vi alla på hur vi använder vår el, det gäller självklart även kommunen som sett över olika delar av belysningen i stan. Därför valde vi att justera det Vinterljus som var planerat och dra ner på storlek och antal ljusverk, vi har även hittat nya sätt att använda kommunens befintliga belysning. Den största förändringen är att vi valt att ge levande ljus en större plats i Vinterljus genom våra helgevent Ljusupplevelser i Trädgårdsföreningen. Där är man välkommen varje fredag, lördag och söndag kväll att gå runt i en ljusfylld Trädgårdsförening och se eldshower, höra lägereldsberättelser och mer, säger Elin Winberg, projektledare för Vinterljus.

Promenadslingan innehåller flera inslag som man traditionellt kanske inte förväntar sig av en ljusfestival. Även guidade turer och flera samarbeten med omtyckta verksamheter och organisationer är en del av årets upplaga.

________________________________

Fakta

  • Vinterljus arrangeras den 25 november-11 december.
  • Promenadslingan i området stadskärnan och Trädgårdsföreninegn är igång alla dagar från 16.00-21.00.
  • Helgprogram med ljusupplevelser och aktiviteter i Trädgårdsföreningen kan besökas fredag-söndag 17.00-19.00 (25-27 november, 2-4 december samt 9-11 december).
  • Vinterljus är gratis att del av.
  • Läs mer på https://www.linkoping.se/vinterljuskampanj

Kontakter

Elin Winberg,
013-20 64 03,
elin.winberg@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Ågatan 40
582 22 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Nytt avtal mellan kommunen och polisen ska främja avhopp från kriminalitet7.2.2023 13:25:00 CET | Pressmeddelande

Linköpings kommun och Polismyndigheten region Öst har ingått en ny samverkansöverenskommelse som avser personer som vill lämna en kriminell livsstil och organiserad brottslighet. Målet med överenskommelsen är att främja och underlätta avhopp från kriminalitet/kriminella nätverk och därmed försvåra för den organiserade brottsligheten, minska människors lidande samt bidra till det brottsförebyggande arbetet i Linköpings kommun.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum