Umeå kommun

Ett covidteam skapas inom hemtjänsten i Umeå kommun

Dela

Från och med tisdag 2 juni finns ett covidteam inom Din kommunala hemtjänst. Teamets uppdrag är att arbeta med de brukare som har misstänkt eller bekräftad covid-19. Målet är att minska risken för smittspridning genom att minimera antalet personal som besöker dessa brukare. Covidteamet erbjuds även till privata hemtjänstutförare.

– Teamet väntas ge god omvårdnad för smittade brukare och det skapar en säker arbetsmiljö för medarbetare. Det bidrar också till mindre oro och en effektivare användning av skyddsmaterial, säger Annette Jonsson, verksamhetschef Din kommunala hemtjänst.

Så arbetar teamet

Teamet tar hand om brukare från det att beslut om provtagning tas tills att brukare får ett negativt provsvar eller vid konstaterad smitta tills brukaren är symtomfri. De som arbetar i covidteamet har lång erfarenhet av att arbeta inom hemtjänsten och får dessutom extra utbildning och träning i att hantera covid-19 smitta.

– Covidteamet jobbar tillsammans med hemsjukvårdens team för smittade brukare vilket bidrar till en ökad kvalité inom hälso- och sjukvårdsfrågor, säger Annette Jonsson, verksamhetschef Din kommunala hemtjänst.

Personalen utgår från en egen arbetslokal som delas med hemsjukvårdens team för smittade brukare. De använder full skyddsutrustning vid besöken och följer strikta basala hygienrutiner. De bilar som används av teamet tvättas enligt rutin varje dag. Teamet har också ett eget materialförråd.

Fokus för teamet kommer att vara prioriterade insatser så som personlig omvårdnad, medicin, mat- och vätskeintag. Covidteamet kommer också att besvara trygghetslarm för dessa brukare samt i mån av tid utföra andra insatser.

Mer information:
Annette Johnson
verksamhetschef
Din kommunala hemtjänst
Umeå kommun
090-16 20 09
070-653 29 88
annette.johnson@umea.se

Matilda Tapani
enhetschef
Din kommunala hemtjänst
ansvarig för covidteamet
090-16 51 62
070-6631338                                         
matilda.tapani@umea.se                       

Carola Tallebro
enhetschef
Din kommunala hemtjänst
ansvarig för covidteamet
090-16 43 94
070-2336782
carola.tallebro@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum