Stockholms stad

Ett första spadtag för Gubbängens skridsko- och bandyhall

Dela

Nu börjar vi bygga Stockholms första skridsko- och bandyhall. En ny träningshall som ger skridsko och bandy bättre förutsättningar för att växa och fler kan utöva dessa sporter. Intresserade journalister välkomnas till en presentation av projektet vid första spadtaget fredag den 15 juni, klockan 13:00.

Gubbängens skridsko- och bandyhall är en ny träningshall. I dagsläget finns det ett antal ishockeyhallar i Stockholmsregionen men ingen träningshall för skridsko och bandy. Behovet i Stockholm är stort och projektet kommer ha betydande effekt för skridskosporter i hela Stockholmsregionen. Genom den nya träningshallen får skridsko och bandy bättre förutsättningar att växa och fler barn och unga kan utöva dessa sporter.

Målet är att Gubbängens skridsko- och bandyhall ska stå klar våren 2020.

Medverkande

Emilia Bjuggren, idrottsborgarråd i Stockholms stad

Jan Henriksson, ordförande för Hammarby Bandy

Jan Bergkvist, ordförande för bandysektionen i GT/76

Fakta

Byggherre: Fastighetskontoret, Stockholms stad

Arkitekt: AIX arkitekter

Byggare: MVB

Välkomna!

Fastighetskontoret och Idrottsförvaltningen.

När och var?

Fredagen den 15 juni, kl. 13:00 (vi bjuder på fika från 12:45)

Gubbängens IP, Målkurvan 24. Cirka 11 minuters promenad från Gubbängens t-bana.

Nyckelord

Kontakter

FastighetskontoretLinda Laine, pressansvarig

Förvaltar och utvecklar ett unikt och spännande fastighetsbestånd viktigt för Stockholms invånare, företagare och besökare. I fastighetsbeståndet finns kontor, offentliga och kommersiella lokaler, idrotts- och kulturlokaler, brandstationer, saluhallar och salutorg, slott, villor och små torp samt natur- och friluftsområden utanför kommungränsen.

08-508 26 829linda.laine@stockholm.se

Bilder

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Trafikkontorets granskning av snöröjningen klar26.4.2019 10:00:59 CESTPressmeddelande

Idag är den externa granskning av snöröjningen som Trafikkontoret låtit göra klar. Granskningen visar på brister i Trafikkontorets eget arbete och rutiner. Processen med att förbättra arbetssätt och rutiner inom Trafikkontoret har redan påbörjats. Trafikkontoret har även låtit granska entreprenörernas arbete med snöröjningen och funnit allvarliga brister i deras arbete. Med anledning av det har Trafikkontoret i förra veckan polisanmält entreprenörerna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum