Svensk Innebandy

Euro Floorball Tour arrangeras i Uppsala och IFU Arena

Dela

Höstens Euro Floorball Tour för damlandslaget och U19-damlandslaget spelas den 28-30 oktober. Turneringen där Sverige ställs mot Schweiz, Tjeckien och Finland kommer i höst att arrangeras på hemmaplan i Uppsala och IFU Arena. ”Att återvända till Uppsala och IFU Arena ska bli väldigt roligt”, säger förbundskapten Åsa Karlsson.

Foto: Svensk Innebandy/Per Wiklund
Foto: Svensk Innebandy/Per Wiklund

Damlandslaget och U19-damlandslaget kommer återigen att synas på hemmaplan i ett internationellt evenemang när Euro Floorball Tour arrangeras i Uppsala och IFU Arena den 28-30 oktober.

IFU Arena har tidigare stått värd för bland annat U19-VM – samt VM i december 2021. Att nu komma tillbaka till arenan där damlandslaget tog sitt åttonde raka VM-guld ser blågult fram emot, berättar förbundskapten Åsa Karlsson.

– Att återvända till Uppsala och IFU Arena ska bli väldigt roligt. Våra minnen från IFU Arena och VM-guldet i december är otroligt häftiga och det ska bli kul att tillsammans med publiken nu få skapa nya minnen och framgångar, säger Åsa Karlsson, förbundskapten för damlandslaget.

– IFU Arena och Uppsala har sedan tidigare visat vilken fantastisk spelplats det är för internationella evenemang. Att nu få bjuda publiken på hemmaplan på ytterligare ett internationellt evenemang i världsklass känns otroligt inspirerande. Vi ser med stor optimism fram emot Euro Floorball Tour i Uppsala i oktober, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef på Svensk Innebandy.

Från Upplands Innebandyförbund och IFU Arena är man väldigt glada att dam- samt U19-damlandslaget nu återvänder till arenan.

– Väldigt roligt att Euro Floorball Tour spelas i Uppsala och IFU Arena igen. Vi på Upplands Innebandyförbund ser fram emot den spänning och dramatik som väntar och längtar efter att få välkomna alla besökare till ett av säsongens häftigaste evenemang, säger Dan Back, ordförande för Upplands Innebandyförbund.

– Det känns otroligt kul att vi får möjligheten att arrangera damernas EFT nu i höst eftersom turneringen ställdes in i november 2020 på grund av pandemin. Senaste året har vi varit värd för både U19 och senior-VM på damsidan så det ska bli roligt att få välkomna tillbaka många av tjejerna till IFU Arena. Dessutom har vi trimmat organisationerna så vi känner att vi kan leverera ett förstklassigt event, säger Tobias Svensson, VD för IFU Arena.

Att Uppsala återigen får stå värd för ett internationellt evenemang såsom Euro Floorball Tour ser Anna Lindström vid Destination Uppsala som otroligt positivt.

– Jag ser fram emot att välkomna Europa till Uppsala under en häftig evenemangshelg. Vi uppskattar våra samarbeten med Svensk Innebandy och ser fram emot ytterligare ett väl genomfört evenemang av Upplands Innebandyförbund och IFU Arena. Det här har vi längtat efter, nu fyller vi arenan, säger Anna Lindström, chef för möten och evenemang vid Destination Uppsala.

Mer information kring biljettförsäljning och spelschema till Euro Floorball Tour kommer vid ett senare tillfälle.

Nyckelord

Bilder

Foto: Svensk Innebandy/Per Wiklund
Foto: Svensk Innebandy/Per Wiklund
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 112 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum