Expressen

Expressen släpper dokumentär om Börje Salming

Dela
Börje Salmings öde har berört en hel hockeyvärld. I en ny dokumentär av Expressen berättar familj och vänner om hockeyikonens kamp mot machokulturen, ALS och olika orättvisor. – Det är så otroligt fint att få se människan bakom som nästan verkar vara ännu större än ishockeyspelaren, säger Rolf Lassgård, som är berättare i filmen.
Montage: Olle Waltin
Montage: Olle Waltin

Söndag 5 mars är det premiär för ”Börje – Jag tänker på er”.
I dokumentären, som sänds på Expressen, berättar vänner och familj om personen Börje Salming. Berättelsen börjar i det samiska arvet, uppväxten i Kiruna och vägen till världens största hockeyscener. Centralt i dokumentären löper historien om den omtänksamme och generöse hockeystjärnan.
– Han kommer från en tid och en miljö då laget går före jaget och det är verkligen något som är väldigt fint som vi kan applicera på allting i vår värld. Vårt samhälle skulle verkligen behöva den tanken hela tiden, säger Rolf Lassgård som just nu är aktuell i SVT med ”Händelser vid vatten”.

Dokumentären tar avstamp i sista intervjun
Tanken på att göra en dokumentär om Börje Salming kom i samband med att han gjorde sin sista intervju med Expressen i oktober 2022. Han fick då möjligheten att skicka en hälsning till alla sina fans i Sverige, och valde att säga ”Jag tänker på er”.
– Den hälsningen säger så mycket om personen Börje, att han i den svåra stunden tänker på alla andra. Och ju mer vi jobbade med dokumentären, desto mer återkom det temat, säger Expressens strategiska sportchef Pontus Weinemo.
Dokumentären har premiär söndag 5 mars och sänds på Expressens plattformar för Premium-kunder.

FAKTA: ”Börje – Jag tänker på er”
Premiär: Söndag 5 mars
VarExpressen.se
Så ser du dokumentären: Dokumentären visas för de som är Expressen Premium-kunder eller de som blir kunder
Längd: cirka 1 timme och 30 minuter
Medverkande: Pia Salming, Rolf Lassgård, Stig Salming, Wayne Gretzky, Nicklas Lidström, Peter Forsberg, Mats Sundin, Valter Skarsgård, med flera.

Nyckelord

Kontakter

Pontus Weinemo, strategisk sportchef, pontus.weinemo@expressen.se

Bilder

Montage: Olle Waltin
Montage: Olle Waltin
Ladda ned bild

Om

Expressen
Expressen
Gjörwellsgatan 30
105 16 Stockholm

08-738 30 00http://www.expressen.se

Expressen är ett ledande mediehus i alla kanaler. Med redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö rapporterar vi dygnet runt i mobil, sajt, tv, sociala medier och den tryckta tidningen.

Vår prisbelönta journalistik roar, oroar och förargar. Precis som den har gjort sedan starten 1944.

Följ Expressen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Expressen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum