Akademikerförbundet SSR

Facket lanserar Arbetsmiljöfilmer med stjärnglans

Dela
Hög arbetsbelastning, snack bakom ryggen eller ett bullrigt kontor. Det kan finnas många anledningar till att prata om arbetsmiljön på din arbetsplats. Akademikerförbundet SSR har tillsammans med produktionsbolaget Makeriet tagit fram fyra nya filmer som hjälp att lyfta frågor om hur du och dina kollegor har det på jobbet. Filmerna är fem minuter långa och till varje film finns frågor som kan hjälpa er att få i gång dialogen. Regissör för filmerna är Arvin Kananian känd som skådespelare i Oscarsnominerade Triangle of Sadness, där Arvin spelar styrman.

-       Vi måste prioritera upp frågorna om arbetsmiljö. Riksdagen har målet om ett längre, friskare och ett hållbart arbetsliv. Människor ska orka arbeta högre upp i åldrarna. Med en dålig arbetsmiljö slår vi krokben för oss själva. Förändring kommer inte av sig självt, vi måste börja prata om hur vi har det och hur vi VILL ha det på jobbet. Filmerna är en bra samtalsstartare, säger Heike Erkers ordförande Akademikerförbundet SSR.

Vår arbetsmiljö påverkar bland annat vår hälsa och vår prestation. Det i sin tur avgör om vi stannar eller flyttar på oss. Arbetsmiljö är också en fråga om kompetensförsörjning – det blir till slut en överlevnadsfråga, för såväl individ som organisation. Därför har Akademikerförbundet SSR producerat filmerna som vi kommer att använda på arbetsplatser i hela landet. Filmerna är tillgängliga för andra fackförbund, myndigheter, organisationer eller personalgrupper att använda.

-       Det är bättre att snacka om arbetsmiljön när det inte är som tuffast och stora personkonflikter. Svårare och konfliktfyllt när problemen hopar sig och symptomen redan visat sig i organisationen. Vi vill genom filmer få landets arbetsplatser att börja diskussioner före problem uppstår. Det var en fantastiskt rolig och kreativ produktion att arbeta med, säger Daniel Hjalmarsson projektledare för filmerna på Akademikerförbundet SSR.

  1. Arbetsbelastning”, en film om hög arbetsbelastning.
  2.  "Kontoret", en film om kontorets utformning.
  3. "Mellan raderna", en film om kränkande särbehandling.
  4. "Chefsdilemmat", en film om chefens svårigheter.

Från produktionsbolaget Makeriet var det Nina Mårshagen som utifrån vårt idéstoff hjälpte oss att få ihop manus till samtliga fyra filmer. Petter Selvehed har varit exekutiv producent och Mistre Tesfaye producent.
Regissörer:  Arvin Kananian och Hugo Lilja.

Det är nu det riktiga jobbet börjar – att ta snacket om arbetsmiljön ute på alla våra medlemmars arbetsplatser. Filmerna och mer information hittar du här: https://akademssr.se/arbetsmiljofilmer

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Akademikerförbundet SSR
Akademikerförbundet SSR
Box 12800
112 96 Stockholm

08 617 44 00https://akademssr.se/

Vi är det ledande fackförbundet för samhällsvetare. Du hittar oss i offentlig såväl som privat sektor. Medlemmar är beteendevetare, ekonomer, folkhälsovetare, personalvetare, socionomer och andra samhällsvetare, men också chefer och egenföretagare. Det som förenar våra närmare 78 000 medlemmar är att vi alla är akademiker som strävar efter ett samhälle och ett arbetsliv som tillvaratar, utvecklar och värderar akademisk kompetens.

Följ Akademikerförbundet SSR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Akademikerförbundet SSR

Våra medlemmar utsatta för värsta kampanjen mot Sverige någonsin28.4.2023 15:04:00 CEST | Pressmeddelande

Försvarshögskolan har presenterat en rapport om den så kallade ”LVU-kampanjen” där några av landets främsta experter slår fast att svensk socialtjänst utsatts för den värsta påverkanskampanjen någonsin riktad mot Sverige. Detta måste tas på största allvar och staten måste agera. Försvarshögskolans slutsatser stämmer väl med vad Akademikerförbundet SSR och våra medlemmar i socialtjänsten ser.

För lite pengar till kriminalvården i vårbudgeten16.4.2023 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Stress och hög arbetsbelastning präglar kriminalvården. För få platser på landets fängelser och häkten, överbeläggningar och en hård press på både frivården. Därför hade Kriminalvården bett regeringen om 750 miljoner extra 2023 men regeringen skjuter bara till 300 miljoner i vårbudgeten. Akademikerförbundet SSR är det största fackförbundet för akademiker inom Kriminalvården och kräver mer resurser till myndigheten.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum