Polisförbundet

Facklig samling för det brottsförebyggande arbetet

Dela

Det är allt fler barn och unga som under senare år har hamnat i kriminalitet. Och i takt med att samhällets ekonomi bromsar in finns risk för att problemen förvärras. För att motverka denna utveckling har Polisförbundet kallat till en facklig samling för att stärka det brottsförebyggande arbetet.

Polisförbundet har bjudit in representanter från andra LO-, TCO- och Saco-förbund för att med gemensamma krafter inventera vad vi – som representanter för de yrkesgrupper som på olika sätt kommer i kontakt med barn i riskzonen – kan göra för att bromsa en negativ utveckling.

Samhället får inte tappa de barn som riskerar att hamna i kriminalitet. Jag har därför tagit initiativ till facklig samling för att stärka olika yrkesgruppers samverkan kring barnen. Ska samhället mobilisera måste vi göra det tillsammans, säger Lena Nitz, Polisförbundets ordförande.

 Med fackföreningsrörelsens gemensamma kunskaper och styrkor i ryggen hoppas vi nu kunna enas om ett långsiktigt samarbete för att tillsammans kunna göra mer i de här frågorna.

Den fackliga samlingen ska ses som startskottet för ett större arbete med det brottsförebyggande arbetet i fokus – för att förhindra att barn och unga hamnar i kriminalitet och gängbrottslighet.

Tid: Onsdagen den 6 maj klockan 09:00 – 15:00.

Samlingen genomförs digitalt och elva centralorganisationer och fackförbund kommer att delta.

Kontakter

Om

Polisförbundet
Polisförbundet
Klara södra kyrkogata 1
11152 Stockholm

08-6769700http://www.polisforbundet.se

Polisförbundet är ett fackligt yrkesförbund som organiserar Sveriges poliser. Vi jobbar för att poliskåren ska ha goda villkor och de bästa förutsättningar för att göra ett bra jobb för allas trygghet.

Följ Polisförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Polisförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum