Familjebostäder

Familjebostäder bygger 200 nya bostäder i Farsta

Dela
Familjebostäders markanvisning i Farsta har utökats med 100 hyresrätter. Sedan tidigare omfattade markanvisning vid Filipstadsbacken ca 100 lägenheter. Nu dubbleras den med ytterligare 100 lägenheter längs med Brattforsgatan.
Utökad markanvisning vid Brattforsgatan
Utökad markanvisning vid Brattforsgatan

Nya bostäder intill pendeltåget

Läget precis intill Farsta strands pendeltågstation gör det enkelt för de kommande hyresgästerna att snabbt resa kollektivt. För att kunna underlätta för de boende att leva enkelt utan egen bil planeras både för bil- och cykelpool i området.

Ny detaljplan tas fram

Innan bygget kan starta tas en ny detaljplan fram för området. Tidigast 2027 kommer spaden att sättas i marken för de 200 lägenheterna.

- Det är en stor vinst för oss att markanvisningen nära nog har fördubblats. Det gör att vi enklare kan bygga kostnadseffektivt när vi bygger fler bostäder på samma plats. Vi är otroligt glada över att vi kan förstärka vårt bestånd med omkring 200 hyresrätter i Farsta, säger Håkan Siggelin, chef projektutvecklingsavdelningen.


Familjebostäder i Farstaområdet

Familjebostäder äger redan idag 2061 lägenheter i Farsta,1311 lägenheter i Farsta strand och 605 lägenheter i Fagersjö.

Kontakter

Bilder

Utökad markanvisning vid Brattforsgatan
Utökad markanvisning vid Brattforsgatan
Ladda ned bild

Om

Familjebostäder
Familjebostäder
Hammarby Fabriksväg 67, Box 92100,
120 07 Stockholm

https://www.familjebostader.com/
Familjebostäder har jobbat för allas rätt till ett tryggt hem sedan 1936. Vi äger och förvaltar 21 000 bostäder i Stockholm, där mer än 44 000 stockholmare bor. Vår vision är att skapa hem för en enklare vardag. Vi erbjuder hyresrätter där underhåll och service ingår. Vi renoverar och bygger nytt med framtiden i sikte - energisnålt och uppkopplat. Det ska vara enkelt att bo hos oss.

Följ Familjebostäder

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Familjebostäder

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum