Skogsstyrelsen

Familjefest i skogen väntas locka tusentals

Dela

Testa att skörda skog i en simulator. Lär dig mer om svamp. Se när det avgörs vem som blir svensk mästare i brukskörning. Avrunda med tipspromenad och en kolbulle vid fikaelden. 2 september blir det fest i skogen för hela familjen på Skogens dag i Rankhyttan, Falun.

Tillsammans med en lång rad företag och organisationer bjuder Skogsstyrelsen in till Skogens dag med särskilt fokus på barnfamiljer. Här kan man uppleva allt vad skogen har att erbjuda.

Längs med en 2 kilometer lång promenadslinga kan du träffa alla de som på olika sätt verkar i skogen. Vandra i den hyggesfria skogen eller i lövskogen. Hissna när Yrkesklättrarna har sina uppvisningar i trädklättring och räddning. Kanske träffar du ett mulletroll eller blir indragen i scouternas knåpiga knopar och kuliga lekar? Besökarna kan ta med svampar man är osäker på, så hjälper Skogsriskan dig att bestämma vad du har hittat för något.

Jordbrukare Ungdomens förbund (JUF) arrangerar SM i brukskörning med häst. Här finns tillfälle att se skickliga hästar och hästförare från hela landet i aktion.

- Syftet med den här dagen är bland annat att visa på den mångfald av verksamhet som försiggår i våra skogar. Utställare och besökare kan knyta kontakter med varandra. Det är inne att vara ute! säger Jenny Karlsson, skogskonsulent på Skogsstyrelsen.

Skogens dag har arrangerats sedan 2008 på Rankhyttan och cirka 2 000 besökare väntas hitta hit. Givetvis finns Skogsstyrelsen på plats men här finns också en lång rad aktörer som medverkar.

Var? Rankhyttan Falun

När? 2017-09-02, klockan 10:00 - 15:00

Mer information:

Maria Nilsson, skogskonsulent, Skogsstyrelsen, 0251 – 59 73 88, maria.nilsson@skogsstyrelsen.se

Peter Jernberg, pressansvarig, Skogsstyrelsen, 036-35 93 30, 076-785 936 30, peter.jernberg@skogsstyrelsen.se

Bilder

Dokument

Om

Skogsstyrelsen
Skogsstyrelsen
Vallgatan 8
55183 Jönköping

036-35 93 00http://www.skogsstyrelsen.se

Skogsstyrelsen – en lokalt förankrad myndighet med uppdragsverksamhet

Vi leder utvecklingen i skogen för ett hållbart samhälle. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att skogens alla värden ska tas tillvara på ett väl avvägt sätt. Genom ökad tydlighet och synlighet driver vi produktionsfrågorna, utvecklar miljöarbetet och lyfter skogens sociala värden.

Följ Skogsstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Skogsstyrelsen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum