Dramaten

Fanny och Alexander avslutar Bergmanåret på Dramaten

Dela

Succéuppsättningen av Ingmar Bergmans Fanny och Alexander återvänder till Dramaten och avslutar därmed Bergmanåret på Dramaten. Nu ges de elva sista föreställningarna med nypremiär den 3 november.

Livia Millhagen. Foto: Magnus Länje
Livia Millhagen. Foto: Magnus Länje

Dramatens uppsättning av Ingmar Bergmans flerfaldigt Oscarsbelönade långfilm och tv-serie Fanny och Alexander hade premiär 2012 och blev en stor publikframgång. Nu kommer den än en gång på repertoaren efter att ha spelat över 160 utsålda hus.

Fanny och Alexander är en festlig hyllning till teatern, skådespelaren och fantasin. En historia om att stanna i barndomens magi och hålla den ansvarskrävande vuxenvärlden på avstånd. Regisserar gör Stefan Larsson, en av Dramatens mest anlitade regissörer, som nu även medverkar som skådespelare. 

Pressröster om Fanny och Alexander:
En hyllning till teaterkonsten DN
Hitchcock skulle ha varit imponerad  Expressen
This is theater about theater at its best Wall Street Journal

Medverkande
Helena Ekdahl Irene Lindh
Emilie Ekdahl Livia Millhagen
Gustav Adolf Ekdahl Reuben Sallmander
Biskop Edvard Vergérus Stefan Larsson
Oscar Ekdahl Thomas Hanzon
Carl Ekdahl Bengt CW Carlsson
Lydia Ekdahl Kristina Törnqvist
Alma Ekdahl Tanja Lorentzon
Isak Jacobi Hans Klinga
Aron/ Regissör/skådespelare Pierre Wilkner
Ismael/ Sufflösen/ Maj/ Justina Rakel Benér Gajdusek
Fröken Vega/ Henrietta Vergérus Mia Benson
Fru Blenda Vergérus/skådespelare Lil Terselius
Herr Mikael Bergman Filip Alexanderson
Fröken Hanna Schwartz Maia Hansson Bergqvist/Sofia Pekkari
Elsa Bergius Kerstin Eriksdotter
Fanny Marielle Malmberg
Alexander Fabian Penje

Bearbetning och regi Stefan Larsson
Scenografi Rufus Didwiszus
Kostym Nina Sandström
Ljus Torben Lendorph
Peruk och mask Sofia Ranow Boix-Vives, Lena Bouic-Wrange, Kjell Gustavsson

Fanny och Alexander, den 3 november, Stora scenen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Livia Millhagen. Foto: Magnus Länje
Livia Millhagen. Foto: Magnus Länje
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

PRESSINBJUDAN - Dramaten bjuder in till öppen repetition av Lars Noréns nyskrivna pjäs Antante12.2.2019 09:58:00Pressinbjudan

Den 21 februari välkomnas press till en öppen repetition av Lars Noréns nyskrivna pjäs Andante, som han också regisserar. Lars Norén inleder med en kort presentation av pjäsen som är första satsen i ett verk om åldrande och avsked. Därefter fortsätter repetitionerna. Möjligheter att filma, fotografera och ta upp ljud kommer att finnas. Efter repetition finns möjlighet för intervjuer/samtal med skådespelarna. Kl. 10.45 Dörrarna till Lilla scenen öppnas Kl.11.00-11.45 Repetitioner med inledande presentation Kl. 11.45-12.30 Intervjuer med ensemble Obs! Intervjuer kan endast göras med skådespelarna. Vänligen meddela önskemål på förhand! Osa: senast fredag 15 februari till pressinbjudan@dramaten.se Varmt välkomna! Andante har urpremiär den 1 mars på Lilla scenen, medverkar gör; Marika Lindström, Per Mattsson, Sten Ljunggren, Monica Stenbeck, Carl Magnus Dellow , Erik Ehn och Nina Fex. Statister Camilla Rensgård/Siw-Marie Andersson/Nils Eklund/Alexandra Sahlman/Ella Odenholm

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum